Değerler Eğitimi

Öğretmen İle İlgili Hikaye Örneği

Öğretmen İle İlgili Hikaye Örneği

Öğretmen İle İlgili Hikaye Örneği

Ortaokulun ilk yıllarıydı. Beşinci sınıfa yeni başlamıştım. Her çocukta olduğu gibi heyecan ve az da olsa kaygı vardı içimde. İlkokul öğretmenimden ayrılmış olmanın üzüntüsü ise hala taptazeydi. Okulun ilk günü çok güzel geçti. Öğretmenlerimizle tanıştık. Arkadaşlarımla tanıştım. Okulumuz ne çok büyük ne de çok küçüktü. Bahçesi kocamandı. Henüz Türkçe öğretmenimizle tanışma fırsatımız olmadı. İzindeymiş, okulun ikinci haftasında gelecekmiş. İki hafta hemen geçti. Türkçe öğretmenimiz dersimize girdi, tanıştık. O kadar mutlu olmuştum ki. Ayrı bir sempati duymaya başladım. O da beni çok sever devamlı saçlarımı okşardı. Zamanla ona öylesine alıştım ki. Türkçe dersinden hem 100 alırdım. Hatta sırf Türkçe öğretmenimin gözüne girmek için diğer derslerimde de çok başarılı olmuştum.

Ortaokul bittiğinde beni en çok üzen öğretmenimden ayrılmamdı. Aradan geçen yıllarda öğretmenimi hiç unutmadım. O benim için hem bir öğretmen hem de bir hedefti. Lise yıllarımda hep Türkçe öğretmeni olmak için çabaladım. Yıllar sonra üniversite bitip de göreve başladığımda hedefime ulaşmanın mutluluğu içerisindeydim.

İyi Bir öğretmen bence öğrencinin en büyük şansı. Ben öğretmenimi örnek aldım kendime. Her ne kadar bir çok zorlukla karşılaşsam da asla hedefimden dönmedim. Sizlerde her ne olursa olsun asla hedefinizden vazgeçmeyin. Ve asla öğretmenlerinizi unutmayın. Onları hep hayır ile anın. Unutmayın ki üzerlerinizde emekleri farkında olamayacağınız kadar çok.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Hdidbd dedi ki:

    Hfgknhi

  2. Anonim dedi ki:

    J uvrcymg

  3. Aycan ateş dedi ki:

    Bir hikaye