Değerler Eğitimi

Misafir ile İlgili Hikaye Örneği

Misafir ile İlgili Hikaye Örneği

Misafir ile İlgili Hikaye Örneği

O gün Hasan her zamanki gibi ellerini güzelce yıkayıp akşam yemeğini yemek için masaya oturdu. Kardeşi yemek yememek için mızmızlanırken babası hızlı hızlı yemeğini yiyordu. Bende ekmeği alıp bölerken hadi hadi,  Aksama misafirimiz var dedi. Annem keşke akşam yemeğine de gelselerdi diye sitem etti babama. Babam aslında davet etmişti ama onlar çaya gelmek istemişler.

Sofrada misafir geleceğini duyduğumda önce biraz üzüldüm. Akşam en sevdiğim dizi vardı. Şimdi sesten, gürültüden dizeden bir şey anlamayacaktım. Babam da hoşnutsuzluğumu anlamış olacak ki, hayırdır pek sevinmedin galiba dedi. Onların da senin gibi bir çocukları var adı da Kemal onunla iyi anlaşırsın dedi. Bir de Kemal çıktı hadi bakalım… Sofra toplandı felan derken kapı çaldı. Misafirlerimiz gelmişti. Nasılsın, iyiyim, sen nasılsın, bende iyiyim Faslı bittikten sonra Kemal ile odama geçtik. Kemal çok matrak bir çocuktu. Gülmekten öldüm onun yanında. Vakit geç olduğunda gitmek için hazırlandıklarında çok üzüldüm. Kemal biraz daha kalsa dedim. Herkes güldü. Bizde bekleriz dedi, Emre Amca ile Hülya yenge.

O gün benim için çok önemliydi. Ne  zaman misafir gelse aynı heyecanı duyarım. Kemal’le çok iyi arkadaş olduk. Öyle ki ikimizde aynı üniversiteyi kazandık. Şimdi aynı evde kalıyoruz. MisafirlerimiZin kıymetini her zaman bilmeliyiz.
Misafirliğin Önemi İle İlgili Konuşma Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    ÇOKİYİİİ

  2. ödevlerine yardım iisteyen biri dedi ki:

    teşekkürler