Değerler Eğitimi

Madenlerin Kullanıldığı Yerler

Madenlerin Kullanıldığı Yerler

Madenlerin Kullanıldığı Yerler

Madenlerin kullanıldıkları yerlere bakmadan önce isterseniz kısaca maden nedir buna değinelim.

Maden Nedir: Yer Kabuğunun farklı derinliklerinde çıkarılan ekonomik bir değeri olan kayaçlara denir.

Madenler günlük hayatımızın kolaylaştırıcısı ve vazgeçilmesi arasında yer alır. Günlük hayatımızda kullandığımız hemen hemen her eşya da Madene rastlamak mümkündür.

Madenlerin Kullanıldığı Yerler

Altın: Altın geçmişten beri en değerli madenlerden birisidir. Varlık, zenginlik göstergesidir. Para yapımında, kuyumculukta, teknolojik cihazlar da kullanılır.

Demir: Dayanıklı ve sağlam bir maden olan demir günlük hayatımızda hemen hemen her alanda karşımıza çıkar. İnşaat, otomobil gibi alanlarda kullanılır.

Bor: Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bor madeni cam, seramik, temizlik malzemesi, ilaç yapımı, hava yastığı, hidrolik fren yapımı gibi daha bir çok alanda kullanılır.

Mermer: günlük hayatta da kullandığımız madenlerden biri olan mermer heykelcilik, inşaat, dekorasyon, süs eşyası yapımı gibi daha bir çok alanda kullanılır.

Bakır: Özellikle elektronik ve elektroniğe  bağlı sanayide sıkça kullanılır. Ayrıca inşaat, kuyumculuk, ulaşım, boya üretiminde bakıra ihtiyaç duyulur.

Kömür: Soğuk havalarda evlerimizi ısıtmaya yarayan kömür madenin elektrik üretimi,  kimya, o ilaç fabrikası gibi alanlarda kullanılır.

Çinko: kullanım alanı çok zengin olan çinko madeni otomobil yapımı, pil yapımı, TV ekranı yapımı gibi daha bir çok alanda kullanılır.

Krom: kullanım alanı çok geniş olarak krom madeni daha çok paslanmaz çelik üretiminde, uçak, gemi yapımında sıklıkla kullanılan bir madendir.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.