Değerler Eğitimi

Doğruluk Konulu Hikaye Örneği (Hikaye Haritalı)

Doğruluk Konulu Hikaye Örneği (Hikaye Haritalı)

Doğruluk Konulu Hikaye Örneği

Doğruluk Konulu Hikaye Örneği

Bugün okulumuza gelen yeni bir öğrenci geldi. Adı Ayşe, öğretmenimiz bizimle tanıştırdı onu. Biz her ne kadar onunla iletişim kurmaya çalışsak da o bize karşı soğuk davrandı. Bu durumu sınıf öğretmenimize söylediğimizde, o da Ayşe’ye biraz zaman tanıyın. Sınıfa alışması lazım. Emin olun yakında o da sizden birisi olur dedi. Okul çıkışı yanına gittim. Eve doğru gidiyordu. Bizim evin hemen ilerisine taşınmışlar. Babası meğerse çok zenginmiş. Ama o yürümeyi sevdiği için okula böyle yürüyerek gelip gidecekmiş. Ayrıca eski elbise giymeyi ve eski ayakkabı ile yürümeyi de çok severmiş.

Çok garip geldi bana hem davranışları hem de konuşmaları. Biraz zaman geçsin, bize alışır dedim. Daha sonra ben evime geldiğim için ayrıldım. Soğuk bir güle güle ile uğurladı beni. Ertesi gün okula gitmek için çıktığımda yine onu gördüm. İlerideki söğüt ağacının hemen yanından hızlı hızlı yürüyordu. Ayşe diye seslensem de oralı bile olmadan yandaki sokağa döndü. Halbuki okulun yolu orası değildi. Yeni ya galiba yolları karıştırdı diye düşündüm. Hemen onun gittiği sokağa yöneldim. Tam sokağı döndüm ki bir de ne göreyim. Ayşe sokağın temizlik görevlisi abisi ile konuşuyordu. Abi ona cebinden para çıkarıp verdi. O da parayı alıp oradan ayrıldı. O an kendimi bir hafiye gibi hissettim. Bir yandan da kendime kızdım. Şu an yaptığım hoş olmayan bir durumdu.

Devamı…

Doğruluk konulu  hikaye örnekleri

Okul yoluna tekrardan geçti. Bende adımlarını biraz daha hızlandırarak yanına yaklaştım. Günaydın Ayşe bu ne hız sana zor yetiştim desem de o soğuk bir günaydınla geçiştirdi beni. Ben de dayanamayıp, o adam kimdi Ayşe dedim. Ayşe önce kaçamak cevaplar verse de benim ısrarlarıma daha fazla dayanamadı ve babam dedi. Çok şaşırmıştım. Aynı zamanda da kızmaya başladım. Bana doğruyu söylememişti. Halbuki benim için hiçbir önemi yoktu zengin ya da fakir olmasının. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda sadece ağladı.

Dürüst olması gerekirdi. Doğru söylenmeyen her söz elinde sonunda ortaya çıkacaktı. Ayşe’ye bir daha yalan söylememesi gerektiğini, dürüst olduğu sürece arkadaşlıklarının devam edeceğini söyledi. Ayşe de ona söz verdi. Bir daha her ne olursa olsun asla yalan söylemeyecekti. O günden sonra Ayşe sınıfa iyice alıştı. Eski soğukluğu kalmamıştı. O da bizim sınıfın bir parçası olmuştu.

Hikaye Haritası Örneği

Hikayenin Adı: Doğruluk

Hikayenin Ana Fikri: Doğruluk her şeyden önemlidir.

Kahramanları: Anlatıcı, Ayşe

Zaman: Ayşe’nin okula geldiği gün

Mekan: Okul ve okul yolu

Olay: Ayşe’nin yalan söylemesi ve  kısa süre sonra söylediği yalanın ortaya çıkması.

Doğruluk insanı insan yapan en büyük erdemlerden birisidir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler atalar. Bu nedenle her ne olursa olsun doğruluktan asla şaşmamalıyız. Unutmamalıyız ki doğrular her zaman kazanır.
Umarım doğruluk konulu hikaye Örneği olan bu  hikaye sizin için faydalı olmuştur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.