Değerler Eğitimi

Çevreyi Korumak ile İlgili Hikaye Örneği

Çevreyi Korumak ile İlgili Hikaye Örneği

Çevreyi Korumak ile İlgili Hikaye Örneği

Köyümüzün az ilerisinde, tarları geçince dağların hemen dibinde bir göl bulunur. Çocukluğumuz bu gölün içinde yüzerek, kenarlarında türlü türlü oyunlar oynayarak geçti. Derin bir göl değildi. Çok da büyük sayılmazdı. Dağlara kıyısı vardı. Dağ tarafında küçük birde ağaçlık bulunurdu. Hele güneş bu ağaçların yanından vurduğunda, gölün üzerinde ağaçların gölgesi adeta dans ederdi.

Aradan epey zaman geçti. Uzun zamandır köyden uzak kaldım. Okuyup ziraat mühendisi oldum. Hem de okulumu birincilikle bitirerek. Köyüme dönüp tarlalarımı ekip biçmek, diğer çiftçilere destek olmak amacıyla köye geldi. Ailem ile hasret giderdikten sonra komşumuzun oğlu benim de can dostum Ahmet ile buluştum. O da okumamış hayvan alarak köyde besicilik yapmaktaydı. Eski günlerden konuştuk. Ben göl maceralarımızı anlatırken birden morali bozuldu. Göl artı eskisi gibi değil dedi. Oraya gittiğimizde gözlerime inanamadım. İnsanlar öylesine kirletmişlerdi orayı gölün suyu bile  kokmaya başlamıştı.

Aradan biraz zaman geçti. Tarları ekmeye başladım. Gölün o hali bir türlü aklımdan çıkmıyordu. Derken Ahmet ile konuştum. Ne yapmamız gerektiğini konuştuk. Kolları sıvadık ve işe koyulduk. Köyün gençlerini de alarak tüm çöpleri topladık. Ağaçların köklerini havalandırdık. Gölün içindeki çöpleri dahi topladık. Göl yavaş yavaş eski haline dönüyordu. Kış geldi. Kış bitikten sonra gölün suyu tazelenmişti. Eski günlerdeki gibi olmuştu. Şimdi işimizi gücümüzü hallettikten sonra ilk işimiz göle gitmek, orada çocukluğumuzdan gibi eğlenmekti. Göl o günden sonra bir daha hiç kirlenmedi. En küçük çöpümüzü dahi doğaya atmadık.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.