Değerler Eğitimi

Yazım Kuralları İle İlgili Kompozisyon Örneği

Yazım Kuralları İle İlgili Kompozisyon Örneği

Yazım Kuralları İle İlgili Kompozisyon Örneği

İletişim insan için vazgeçilmezdir. Sosyal bir varlık olan insan devamlı başka insanlarla etkileşim ve iletişim halindedir. İnsan doğası gereği sürekli olarak anlamak ve anlaşılmak ister. İşte bu sebeple yazım kuralları çok büyük öneme sahiptir.

Yanlış anlaşılmaların temelinde yanlış anlatmak, eksik anlatmak vardır. Kelimeleri yerinde ve düzgün bir şekilde kullanmak hem kendimizi karşı tarafa daha iyi anlatmak hem de karşı taraftan daha iyi anlaşılmak için önemlidir. Sözcüğün yanlış yazılması zihinlerde de bir karışıklığa sebep olur. Acaba onu mu kastetti yoksa şunu mu? Örneğin Ahmet’te kelimesinde de/da ekini birleşik yazarsak bulunma anlamı katar. Mesela kalem kimde? Ahmet’te gibi. Fakat Ahmet de geldi cümlesinde olduğu gibi de/da ayrı yazarsak Ahmet ile beraber başkası da geldi anlamını taşır. Bu nedenle neyi anlatmak istiyorsak imlayı, yazımı ona göre düzgün bir şekilde yazmalıyız. Böylece kendimizi daha güzel ifade edebiliriz.

Anlaşılmadığınızı hissettiğiniz de öz eleştirinizi mutlaka yapın. O anlamadı demek kolay olandır. Peki acaba biz iyi anlatabildik mi? Bunu kendimize her zaman sormalıyız. Temiz, sade, anlaşılır bir dil kullanmalıyız.

Galip Hatip

Değerler Eğitimi

Cümlede Anlam Online Testi 2 (+PDF)

Anlatım Bozukluğu Konu Anlatımı, Örnekler, Testler

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.