Değerler Eğitimi

Arkadaşlık İle İlgili Masal Örneği

Arkadaşlık İle İlgili Masal Örneği

Arkadaşlık İle İlgili Masal Örneği

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken çok uzak bir ormanda bir sincap yaşarmış. Bu sincabın bit de maymun arkadaşı varmış. Zamanlarının çoğunu birlikte geçirir, oyunlar oynarlarmış.  Sincap ile maymunun arkadaşlığı dillere destanmış. Tüm orman onların arkadaşlığını konuşur herkes Onun gibi arkadaşı olsun istermiş.

Günlerden bir gün güneş doğmuş ve tüm canlılar uykularından uyanmışlar. Ormanda tatlı bir telaş başlamış. Herkes ailesi ile birlikte mutlu bir şekilde kahvaltılarını yapmışlar. Kahvaltıları bitip de dışarıya çıktıklarında bir de ne görsünler, ormanın sonundaki büyük ağacın geniş kovuğuna birileri taşınıyor.

Ormandaki tüm canlılar ormana yeni taşınan komşularına yardıma gitmişler. Sincap da onlarla beraber yardıma gitmiş. Yeni taşınan Tilki ailesinin Sincabın yaşında bir çocukları varmış. Sincap ile tilki arkadaş olmuşlar. Sincabın en iyi arkadaşı maymun ve tilki güzel vakitler geçiriyorlarmış. Ama zamanla kurnaz tilki sincabı kandırmış. Sürekli maymun hakkında yalan yanlış konuşmuş. Maalesef bir süre sonra sincap tilkiye inanmış ve maymunla arkadaşlığı bırakmış.

Aradan zaman geçmiş yine günlerden bir gün tilki ile sincap ormanın ilerisindeki göle yüzmeye gitmişler. Tam o sırada sincabın eski arkadaşı maymun da ordan muz topluyormuş. Gölde eğlenen tilki ile sincaba bakmış. Bir süre sonra bir de ne görsün sincap gölde çırpınıyor tilki ise kendini hiç tehlikeye atmadan onu izliyormuş. Bu durumu gören maymun hiç düşünmeden göle girerek sincabı kurtarmış.

Sincap gerçek arkadaşının maymun olduğunu anlayarak ondan özür dilemiş. Tilkinin oyunlarını anlayamadığı için kendine çok kızmış. Gerçek arkadaş insanın en zor halinde yanında olandır. Arkadaşlarınızın kıymetini bilin. Öğünden sonra sincap ile maymun bir ömür mutlu ve huzurlu yaşamış.

Galip Hatip

Değerler Eğitimi
Masalın Bölümleri Nelerdir, Masalın Planı

Arkadaşla İlgili Hikaye Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.