Değerler Eğitimi

Uzaktan Eğitim Dönemi Şök Toplantısı (8. Sınıf)

Uzaktan Eğitim Dönemi Şök Toplantısı

Uzaktan Eğitim Dönemi Şök Toplantısı

 

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GÜZELOĞLAN ŞEHİT AHMET UMA  ORTAOKULU

8/A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLERİ KURULU

TOPLANTISI TUTANAĞIDIR

TOPLANTI YERİ: ZOOM Üzerinden

TOPLANTI TARİHİ: 26/06/2020

TOPLANTI NO: 3

TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENLER:

Galip Hatip( Türkçe ), Mutafa Köken( Matematik ), Şeyma Özer( Fen ve Teknoloji), Elif Mermer ( Sosyal Bilgiler), Abdurrahman Ergin (İngilizce), Kübra Teke
( Din Kül. ve Ahl.Bil.),

GÜNDEM MADDELERİ

1- Açılış ve yoklama

2- Sınıfın genel durumunun görüşülmesi

3- 8/B Sınıfına derse giren öğretmenlerin görüşleri

4- Öğrencilerin davranışlarının değerlendirilmesi

5- Devam-devamsızlık durumlarının görüşülmesi

6- Ders araç ve gereçlerinin kullanılması

7- Pandemi dönemi uzaktan eğitimin değerlendirilmesi

8- LGS sınavının değerlendirilmesi

9- Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİ

1- Toplantı 26/06/2020 tarihinde pandemi süreci dolayısıyla ZOOM adlı sistem üzerinden online olarak Türkçe Öğretmeni Galip Hatip başkanlığında 8/B sınıfı şube öğretmenlerinin eksiksiz katılımıyla başladı.

2- Sınıf Öğretmeni Galip HATİP yaşanılan sıkıntıları göz önünde bulundurup ilk dönem notları göz önünde tutularak öğrencilerin durumlarının genel olarak iyi olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde İlk dönem konularını tekrar yapıp sınava hazırlandığımız için ilk dönem konuları pekişmiştir.

3- Öğretmenlerin Görüşleri:

Türkçe Öğretmeni Galip Hatip  8/A sınıfının derse karşı istekli ve başarılı bir sınıf olduğunu fakat pandemi sürecinde derslerden büyük oranda kopuş olduğunu ifade etti       Matematik Öğretmeni Mustafa Köken  söz alarak, “8/A sınıfının matematik dersine ait tutumlarının ön yargılı olduğunu, derse karşı hem okul döneminde hem de pandemi döneminde isteksiz olduklarını ve temellerinin de zayıf olması ile bu dönem matematik dersi başarılı geçmedi.

Fen ve Teknoloji öğretmeni Şeyma ÖZER, 8/A sınıfında rahat ders işlediğini, öğrencilerin derse karşı istekli olduklarını ve başarılı olmak için gayret gösterdiklerini” belirtti.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Elif Mermer , birkaç öğrencideki gereksiz konuşma alışkanlığı haricinde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını,  başarı oranının yüksek olduğunu söyledi. Fakat pandemi sürecinde öğrencilerde derse karşı ilgide büyük sıkıntı yaşandığını sözlerine ekledi,

Diğer Öğretmenler de bu görüşlere katıldılar. Özellikle pandemi sürecinde uzak eğitim, canlı ders gibi uygulamalarda çocukların derslerin tümüne karşı isteksiz oldukları ve öz denetimleri yapamadıkları için başarı düştü.

4- Öğrenci davranışları hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Galip Hatip, Pandemi süreci öncesinde sınıfın genel durumunun iyi olduğunu, okulun ve sınıfın huzurunu bozacak herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

5- Devam devamsızlık durumu hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Galip Hatip, taşımalı gelen öğrenciler olmasına rağmen devamsızlık konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

6- Ders araç ve gereçlerinin tüm öğretmenler tarafından yerinde ve zamanında kullanılması gerektiği belirtilerek, özellikle akıllı tahta ve EBA’dan yararlanılması üzerinde duruldu ve bunun eğitim-öğretimde kaliteyi arttıracağı ifade edildi.

7- Pandemi sürecinde hemen vakit kaybetmeden whatsapp grubunun kuruldu, Tüm öğretmen ve öğrencilerin gruba dahil edildi. Öğrencilere ve velilere bu sürecin işleyişi, canlı ders, EBA TV’ye giriş, EBA’yı etkin kullanma gibi konularda gerekli rehberliğin yapıldığı sınıf öğretmeni Galip Hatip tarafından ifade edildi. Matematik Öğretmeni Mustafa  Köken canlı derslerde katılımın çok düşük olduğu, son dönemlerde hemen hemen kimsenin canlı derslere katılmadığını söyledi. Evlerinde İnternet olmaması kendilerine ait telefon, bilgisayar olmaması bunda etkili oldu. Diğer öğretmenlerde benzer durumlardan bahsetti. Ayrıca sınıf öğretmeni Galip Hatip bu dönemde hemen hemen her gün aileler ile rehberlik yaparak uzaktan eğitimde çocukların derslerinden kopmaması için görüşüldüğünü ifade etti.

9- LGS

Yoğun bir sınav maratonundan geçtik. Öğrenciler ilk dönem ve ikinci dönemin başında sınava karşı çok motiveydi. LG S hakkında gerekli bilgilendirmeler, geçmiş sınavların analizleri, yayınlanan örnek soru ve destek paketi soruları öğrencilerle birlikte çözüldü. Öğrenciler uzaktan eğitim döneminde İlimizde yürütülen KÖPRÜ projesi kapsamında online denemeler oldu. Bunların dışında okul olarak da birçok deneme sınavı yaptık. Fakat uzaktan eğitim döneminde çocukların derse olan motiveleri düştü. Tüm öğretmenler hem aileleri ile hem de öğrenciler ile sürekli iletişim halinde olduk. LGS’den sonra öğrencilerin netleri istediğimiz gibi olmadı ve daha önceki denemelerden düşük netleri geldi.

10- Başarının arttırılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği üzerinde görüş birliğine varıldı.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.