Değerler Eğitimi

Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir

Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir

Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir

Peygamberler Allah’ın mesajlarını insanlara ileten elçilerden. Peygamberlerin elçi özelliklerinin dışında bir takım özellikleri vardır. Şimdi isterseniz bunlara bir bakalım.

  • Sıdk
  • Emanet
  • Tebliğ
  • İsmet
  • Fetanet

Sıdk (Doğru Olmak): Peygamberlerin en bilindik özelliklerinden birisidir. Peygamberler yaşadıkları çevrede doğruluğu ile ön plana çıkmış kimselerdir.  Peygamberler Allah’ın mesajlarını insanlara ileten kişilerdir. Peygamberler eğer ki güvenilir olmazlarsa, sözleri doğru olmazsa güvenilir de olmazlardı. Allah bu yüzden peygamberleri doğru sözlü olan insanlardan seçmiştir.

Fetanet (Akıllı ve Zeki olmak): Görev ve sorumlulukları çok yüksek olduğu için bu görev ve sorumlulukları 5aşıyacak zekaya sahip olması gerekir. Sorunlar karşısında akıllıca davranıp zekice cevaplar vermeli.

Emanet ( Güvenilir Olamak): İnsanları etkilemek, peşine takmak ve Allah’ın mesajını işletebilmesi için emin sıfatına sahip olması gerekir. Bu nedenle peygamberlere baktığımızda hepsi bulundukları toplumun en emin insanlarından birisidir.

İsmet ( Günah işlemekten korunmuş olmak):  İsmet kelime olarak temiz, korunmuş anlamındadır. Allah peygamberleri gizli ve açık tüm günahlardan korur. Onlar da topluma örnek oldukları için günahlardan sakınırlar.

Tebliğ (Allahtan aldığı mesajı olduğu gibi insanlara aktarmak): Peygamberlerin gönderiliş gayesi tebliğ etmektir. Yani Allah’ın mesajını insanlara iletmektir.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.