Değerler Eğitimi

Peygamberlerin Mucizeleri Nelerdir

Peygamberlerin Mucizeleri Nelerdir

Peygamberlerin Mucizeleri Nelerdir:

Yüce kitabımız Kur’an-I Kerim’de peygamberlerin göstermiş oldukları mucizeler yer almaktadır. Bu mucizelerin ne olduklarına bakmadan önce isterseniz mucize ne demek ona bakalım.

Mucize Ne Demek: Allah’ın insanlara mesajlarını iletmek için gönderilen peygamberlerin, peygamberliklerini kanıtlamak için Allah onlara yardımlarıyla ortaya koydukları olağanüstü olaylara denir. Peygamberlerler kendilerine inanmayan kişileri peygamber olduklarını kanıtlamak için mucizeler gerçekleştirirler. ( Tabi İnanmayan, inanmak istemeyen kişiler bu mucizeleri bile görmezden gelmişlerdir.)

Peygamberlerin Mucizeleri:

Hz İbrahim’in Mucizesi Nedir: Nemrut (Babil kralı) o güne kadar görülmemiş bir ateş yakarak Hz İbrahim’i bu ateşe atmıştır. Enbiya Suresi 69. Ayette “Ey ateş İbrahim’e karşı serin ve zararsız ol” emrine uyarak Hz İbrahime atıldığı ateşi gül bahçesine çevirmiştir.

Hz Süleyman’ın Mucizesi Nedir: Neml Süresi 18 ve 19. Ayetlerde yüce Allah şöyle buyurur: “ Nihayet karınca vadisine geldikleri zaman bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin. Süleyman ve ordusu farkına  varmadan sizi ezmesin, dedi. (Süleyman) onun sözlerinden dolayı gülümsedi.

Hz Musa’nın Mucizesi Nedir: Şuara süresi 63. Ayette Yüce Allah şöyle buyurur: “ Bunun üzerine Musa’ya asan ile denize vur vahyettik. Deniz derhal yarıldı. Her parçası koca bir dağ gibiydi.” Ayetten de anlaşılacağı gibi Hz Musa’nın Mucizesi Kızıl denizi ikiye ayırmasıdır.

Hz Yunus’un  Mucizesi Nedir: Yüce Allah Saffet Süresi 142 ve 145. Ayetlerde şöyle buyuruyor: “ Böylece Yunus kendini kınayıp dururken, balık onu yuttu. Eğer Allah’a tesbih edenlerden olmasaydı, tekrar dirilecek güne kadar başlığın karnında kalacaktı. Halsiz bir haldeyken kendisini sahile çıkardık.” Ayetten de görüleceği üzere Hz Yunus balığın karnında yaşamıştır.

Hz İsa’nın Mucizesi Nedir: Çamurdan bir kuş yapıp onu uçurması, ölüyü diriltmesi, anadan doğma bir amayı iyileştirmesi, alaca hastalığına yakalanan bir hastayı iyileştirmesi.

Hz Muhammed’in Mucizesi Nedir: Kur’an-ı Kerim bütün zamanlara hitab eden en büyük ve ebedi bir mucizedir. Peygamberimizin en büyük Mucizesi Kur’an’dır. Ayrıca Ay’ın ikiye bölünmesi Mucizesi ve daha bir çok Mucizesi bulunmaktadır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.