Değerler Eğitimi

Pandemi Sürecinde Uzak Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları

Pandemi Sürecinde Uzak Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları

Pandemi Sürecinde Uzak Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları;

Hem ülkemiz hem de dünya hayatın her aşamasını zora sokan bir virüs ile mücadele içerisinde. Dünya olarak tarihte bu ve buna benzer vakalar ile karşılaşılsa da içinde bulunduğumuz bu dönemde eğitim açısından sancılı geçmiştir. Bu dönemin olumlu ve olumsuz bir çok sonuçları olmuştur. Şimdi onlara bir bakalım.

Pandemi Sürecinde Uzak Eğitimin Avantajları

  • Farklı öğrenme tekniklerini kullanmaya yönelinmiştir. Her öğrenci kendine uygun öğrenme tekniğini kullanır. ( Video anlatım, interaktif eğitim, bilgisayar oyunları üzerinden eğitim gibi.)
  • Zamandan ve mekandan bağımsız olduğu için esneklik kazanılmıştır. Okuldaki gibi belli saat dilimleri arasında çalışmasına gerek kalmadan ev ortamında istediği saatlerde, kendi planına uyarak eğitimini gerçekleştirdi.
  • Sınıf ortamında sınıfın seviyesi göz önüne alınarak ders anlatıldığı için her öğrencinin seviyesine inmek zor oluyordu. Ama İnternet üzerinden her öğrenci kendi seviyesine göre konu anlatımlarını bol bol tekrar etme imkanı olduğu için konuları pekiştirir.
  • Yaşanılan sıkıntılara rağmen hayatımızda bir çok şey sekteye uğramasına rağmen eğitim sekteye uğramamıştır.
    Okula gelme, gitme, derse geç kalma, hastalanma, devamsızlık gibi sıkıntılar yaşamamıştır.

Pandemi Sürecinde Uzak Eğitimin Dezavantajları

  • En büyük sıkıntılardan birisi teknik ve donanım yetersizliği. Her öğrenci teknolojik olarak aynı imkanlara sahip değiller.
  • Uzaktan eğitimde en büyük yardımcımız televizyon, bilgisayar ve akıllı telefonlardır. Lakin İnternet imkanı olmayan öğrenciler canlı derslere katılma, ödev dosyalarını indirme gibi imkanlardan mahrum kalmışlardır.
  • Okulların kapanması ile velilere büyük görevler düşmüştür. Veliler zaten evde temizlik, ev işleri, yemek, bulaşık gibi bir çok işi vardır. Bu nedenle veliler çocukları ile yeteri kadar ilgilenememiştir. Bu da ister istemez çocuğun disiplini açısından olumsuz olmuştur. Özellikle öz denetim yapamayan çocuklar ailesinin yeterince ilgilenmemesini fırsat bilerek derslerini aksatmıştır.
  • Velilerin çocukların eğitimi ile ilgilenirken pedagojik olarak yaklaşmadıkları için, çocuğun psikolojisini zaman zaman göz önünde bulundurmadığından ayrıca çocuğa doğru bir rehberlik yapmadığından dolayı velilerin tepkileri çocuklarda ters etki yaratmıştır.
  • İnsan ne olursa olsun sosyal bir varlıktır. Bir çocuğun iyi bir eğitimin yanında sosyal olarak da kendini geliştirmesi gerekir. Maalesef pandemi sürecinde uzaktan eğitim ne kadar başarılı olursa olsun çocuğun sosyalleşmesi geri kalmıştır. Bu durum hem kısa vadede hem de uzun vadede sorun oluşturur.
  • Çağımızın en büyük hastalıklarından birisi teknoloji bağımlılığıdır. Maalesef bu dönemde çocuklar dış dünyadan koparak teknoloji bağımlısı hale gelmiştir.
  • Bazı ailelerin bilinçsiz olması , çocukların maalesef teknolojiyi uzaktan eğitimden ziyade oyun, sosyal medya gibi araçları kullanması olumsuz sonuçlar doğurmuştur.

Değerler Eğitimi

Ailede Değerler Eğitimi ve Kazandırma Yolları

Çocuk Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.