Değerler Eğitimi

Zorluklar Karşısında Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalıyız

Zorluklar Karşısında Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalıyız

Zorluklar Karşısında Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalıyız

Hayatımızın her aşamasında, yaptığımız her işte zorluklarla, engellerle karşılaşırız. Zorluklar hayatın her aşamasında vardır. Önemli olan zorluklar karşısında takındığımız tavırdır.

Zorluklar yaptığımız işte bize engel olur. Zorluk karşısında hemen pes eden, zorluklarla mücadele etmeyen bir insan hayatta asla başarılı olamaz. Zaten başarısızlıkların temelinde mücadelen kaçma, sabretmeme vardır. Koyduğumuz hedeflere ulaşmak için hiçbir zorluk bizi yıldırmamalı gerekir. Fiziksel olarak bir zorlukla karşılaştığımızda direnmek, moralimizi yüksek tutup çözümler üretmeliyiz.

Mustafa Kemal’in çok güzel bir sözü vardır; Vazgeçenler değil, mücadele edenler tarihe geçer. Tarihe yön veren insanlara baktığımız da hemen hemen hepsi bir çok engelle karşılaşmış, hayati sorunlarla karşılaşmış fakat hedeflerinden asla şaşmamışlardır.

Örneğin Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı yıllarında onca sıkıntı, zorluk karşısında asla mücadelesinden vazgeçmemektedir. Ya da Bük icatlar yapan kişiler icatları sırasında bir çok sorunla karşılaşmışlar. Fakat yılmamışlar, pes etmemişler ve başarmışlardır.

Kısaca;

  • Mücadele etmeli,
  • Pes Etmemli,
  • Sabretmeli
  • Azimli ve Kararlı olmalı

Sizler de hayatta daima zorlukların olacağını sizlerin ise zorlukların üstesinden gelmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Değerler Eğitimi

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.