Değerler Eğitimi

Umut İle İlgili Hikaye Örneği

Umut İle İlgili Hikaye Örneği

Umut İle İlgili Hikaye Örneği

Bugün okula gitmek için evden çıktım. Kaldırımda yavaşça yürürken pazarcıları sesi kulaklarımı çınlatmaya başlamıştır. Bizim burada her çarşamba pazar kurulurdu. Okula gitmek için pazar yolundan geçmek gerekiyordu. Bende öyle yaptım. Tezgahların arasından geçerken bir ses çok tanık geldi.

Sesin geldiği yöne doğru gittim. Bir de ne göreyim, Sınıf arkadaşım Hüseyin bir tezgahın başında bağırıyordu. Domates satıyordu. Onların bahçesinde çok güzel domatesler olur. Çarşamba günleri ise pazara gelerek Babası onları satardı. Bugün babasının yerine Hüseyin gelmişti. Ama çok önemli bir dersimiz vardı. Hüseyin’in okula gelmesi gerekiyordu. Fakat babası hasta olduğu için Burda kalması gerekiyordu.

Aradan bayağı bir zaman geçti. Hüseyin her çarşamba pazarda çalışıyor, diğer günler ise okuldan çıkar çıkmaz tarlaya çalışmaya gidiyordu. Bir gün Hüseyin’le konuştuğumuz da babasını çok merak ettiğini hastalığının bu kadar uzun sürmesinin onu korkuttuğunu söyledi. Ona sabretmesini, umudunu asla yitirmemesi gerektiğini söyledim. Umut en güzel ilaçtı. O da bol bol dua edip umudu asla yitirmeyeceğini söyledi.

Bir çarşamba günü Hüseyin derse geldi. Hepimiz çok şaşırdık. Hüseyin çok mutluydu. Öğretmenimiz de çok şaşırdı. Hüseyin ise bu şaşkınlığımızı anlayacak olmalı ki Biz sormadan o söyledi. Asla umudumu kaybetmedim, bol bol dua ettim. Doktor amcaların da gayreti ile babam eski sağlığına kavuştu. Bu hafta da işlerin başına geçti dedi. Sınıf olarak çok sevindik. Teneffüste Hüseyin yanıma gelerek teşekkür etti bana. Her zaman umudumu yitirmemem gerektiğini söyledin. Ben de dediğini yaptım. Haklıymışsın her gecenin sonu gündüzmüş, çok şükür babam iyileşti dedi.  O an öyle tarifsiz bir mutluluk yaşadım ki anlatamam.

Değerler Eğitimi
Umut ile İlgili Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Yazım yanlışı vardır

    1. Galip Hatip dedi ki:

      Belirtirseniz düzeltme yaparız. İyi günler teşekkürler

    2. S.Kardem dedi ki:

      Evet

  2. XXprincesXX dedi ki:

    Sağolun ödevime yardımcı oldu

    1. Galip Hatip dedi ki:

      Rica ederiz iyi çalışmalar