Değerler Eğitimi

Sağlıklı Yaşam Konulu Metin Örneği

Sağlıklı Yaşam Konulu Metin Örneği

Sağlıklı Yaşam Konulu Metin Örneği

Sağlık, Allah’ın insanlara verdiği en büyük nimetlerden birisidir. Öyle ki o olmadığı zaman insan hayatında hiçbir şeyin bir kıymeti kalmaz. Hayatı anlamlı kılar.

İnsan vücudu bir çok organ, doku, sinir vb. Durumlardan oluşur. Zaman içerisinde vücutta bir şeylerin ters gitmeye başlaması İle hastalandığımız anlarız. Bazen bir organımız görevini yapmaz bazen de hasar görür. Bu hastalanmamıza sebep olur. İnsan hastalanınca gözü artık bir şeyi görmez hale gelir. Çünkü o saatten sonra düşündüğü tek şey hastalık ve ondan kurtulmaktır. O halde şu yorumu yapabiliriz. Mutlu yaşamanın en önemli anahtarı sağlıklı olmaktır. Peki insan nasıl sağlıklı olur. Öncelikle vücudumuzu hor kullanmamak gerekir. Aşırı zorlamak vücuda zarar verir. Yeme içmemize, beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Sağlıklı yaşam da düzenli beslenmek önemlidir. Spor yapmak bizi zinde tutar. Vücut kendini yeniler. Bu nedenle sağlıklı yaşam için spor çok önemli. Stresten uzak durmalıyız. Biliyorum zor olabilir. Fakat insanlarda meydana gelen hemen hemen her hastalığın altında stres yatmaktadır. Son olarak düzenli uyku. Vücudumuzun da beynimizin de dinlenmeye ihtiyacı var. Düzenli bir uykuya sahip olmak bizim bağışıklığımızı güçlendirir.

Sağlığımızın kıymetini bilelim. Bazı şeylerin değeri maalesef kaybedilince anlaşılır. Sağlık da öyle. Ama biz kaybetmeden değerini bilip korumak için önlem almalıyız. Unutmamak gerekir ki dünya, yaşamak, yeni bir güne başlamak çok güzel.

Değerler Eğitimi

Sağlıkla İlgili Güzel Sözler, Sağlık Özlü Sözler

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Çok güzel