Değerler Eğitimi

Ormanda Yönümüzü Nasıl Buluruz Kısaca

Ormanda Yönümüzü Nasıl Buluruz Kısaca

Ormanda Yönümüzü Nasıl Buluruz Kısaca;

Güneşi Takip Edin:

Güneş her zaman doğudan doğar. Buna göre sağ kolunuz doğuyu ve sol kolunu batıyı gösterecek biçimde  durduğunuzda yüzünüzün baktığı yön kuzey yönünü gösterir. Sırtınızın dönük olduğu taraf ise güneyi gösterir.

Karınca Yuvalarını İzleyin

Karıncalar yuvalarının kapılarını her zaman güneye doğru yaparlar.

Yosunlara Bakın

Ağaçlarda yosunlar kuzeyi gösterir. Tam emin olmak için hem ağaç gövdesine nemde dallara bakın ikisi de aynı yönü gösteriyorsa kuzey demektir.

Gölgenin Gücünü Keşfedin

En garanti yöntemlerden birisidir. Sopayı yere dik duracak şekilde sabitleyin. Sabitlerken taşlardan da yardım alabilirsiniz. Güneş sayesinde sopanızın oluşan ilk gölgesinin ucunu taş veya yaprak ile kaybolmayacak şekilde işaretleyin. Aradan yaklaşık yarım saat geçtikten sonra oluşan ikinci gölgenin de ucunu işaretleyin. Son olarak iki ucu birleştirecek bir doğru çizin. İlk noktayı solunuza, ikinci noktayı ise sağınıza alınca yüzünüzün baktığı yön kuzeyi gösterir.

Ağaçların Üstlerine Bakın.

Ağaçların dalları güneye doğru uzar. Kısa dalların olduğu yön kuzeydir.

Kutup Yıldızı ve Takım Yıldızlarını Öğrenin

Geceleri gökyüzünün açık olduğu zamanlarda kutup yıldızı diğer yıldızlardan en parlak haliyle dikkatleri çekmeyi başarır. Kutup yıldızını fark edebilmek için kepçeyi andıran  büyük ayı takım yıldızlarını ve küçük ayı yıldızlarını bulmanız gerekir.

7) Ay ile Gecenin İzini Sürün.

Gündüzün güneşi varsa gecenin de size yön bulmada yardımcı olabilecek ayı var. Ay, eğer güneş batmadan önce görünüyorsa ışıklı taraf batı yönünü, gece yarısından sonra görünüyor ise ışıklı tarafı doğu yönünü gösterecektir. Ayın hilal şekline sahip olduğu zamanlarda ise, hilalin iki ucundan hayali bir doğru çekin. Doğruyu çektiğinizde küçük ‘b’  harfini andırıyorsa hilalin uçları doğuyu, küçük ‘d’ harfini andırıyorsa hilalin uçları batı yönünü gösteriyordur.

Değerler Eğitimi

Sosyal Medyanın Olumlu ve Olumsuz Yönleri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.