Değerler Eğitimi

İnterneti Hangi Amaçla Kullanıyorsunuz

İnterneti Hangi Amaçla Kullanıyorsunuz

İnterneti Hangi Amaçla Kullanıyorsunuz

Günümüz dünyasında hemen hemen herkes için internet çok önemli. Bilgisayarları küçülerek cebimize kadar girmesi, internetin geçmiş yollara göre daha ucuz olması ve sanal dünyanın herkesi sarması internet kullanımını da artırmıştır. Özellikle sosyal medya İle hazır neşir olan insanlar internet kullanımının büyük bir kısmını buralarda geçirmektedir.

Ben İnterneti özellikle ders notlarımı ve ödevlerimi araştırmada kullanıyorum. Bir kitap okurken öğrendiğim yeni bir eşya, meyve, bitki, hayvan… Bunlarla ilgili araştırma yapmak, görsellerini incelemek hoşuma gidiyor. Çok güzel ders siteleri var. Güvenilir içeriklerin olduğu (eba.gov.tr) Bura da ki kitapları okuyorum, animasyonları izliyorum.
Ayrıca whatsapp gibi uygulamalar İle de arkadaşlarımla gerekli olduğunda görüşüyor, ders notlarını birbirimizle paylaşıyoruz. Bunun dışında pek fazla oyun oynamıyorum. Ve asla bir internet bağımlısı değilim. İnterneti işim olduğu zaman kullanıyorum. Zaman kaybına yol açacak, beni asosyal yapacak uygulamalardan uzak duruyorum.

Sizler de interneti kullanırken dikkatli olun. Güvenli siteleri kullanın. İnternet başında uzun süre durmayın. Zamanınızı boşa harcamayın.

Değerler Eğitimi

İnternet Bağımlılığıyla İlgili Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.