Değerler Eğitimi

Benim Küçük Dostlarım Kitabı Özet

Benim Küçük Dostlarım Kitabı Özet

Benim Küçük Dostlarım Kitabı Özet

Bir öğretmen olarak son yıllarda okuduğum en güzel kitaplardan birisiydi. Belki de bir öğretmenin anılarını, yaşadıklarını ve öğrencilerini anlatan kitap olmasındandır.

Öncelikle kitap hakkında Bilgi verecek olursak;

Yazarı: Halide Nusret Zorlutuna(Yazarın hayatını okumak İçin Tıklayın)

Yayınevi: Timaş

Baskı: 39. Baskı (2018)

Sayfa Sayısı: 128

Kitabın İçeriği: Kitapta Bir öğretmenin ( Halide Nusret Zorlutuna) göreve başladığı ilk günden emekli oluncaya kadar ki zamanında hafızasında derin izler bırakan öğrencileri ve bu öğrencileri ile yaşadıklarını anı tarzında anlatmasıdır. Zaman zaman kendinden de hayatından da bildiler veren yazar eserini anı-biyografi karışımı haline getirmiştir.

Kitabı okumaya ilk başladığınız andan itibaren sizi saran bir üslup İle karşı karşıyasınız. Bir öğretmenin anne şefkatimi, okudukça sizi de saracak ondan ilham alacak, onun yaşamına tanıklık edip onunla gülüp onunla hüzünleneceksiniz. Yazımın başında da ifade ettiğim gibi hele ki öğretmenseniz ya da hayaliniz öğretmen olmak ise bu kitap tam da size göre.  Anadolu’nun köylerinde, beldelerinde türlü güçlükler ve fedakarlıklarla dolu mutlu ve huzurlu bir yaşamın ışıklarını göreceksiniz Ondan İlham alacaksınız.

Şimdiden sizlere iyi okumalar diliyorum.

Galip HATİP

Değerler Eğitimi

Öğretmenler Günü İle İlgili Özlü Sözler

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.