Değerler Eğitimi

Anneler Günü İle İlgili Hikaye Örneği

Anneler Günü İle İlgili Hikaye Örneği

Anneler Günü İle İlgili Hikaye Örneği

Gamze yedinci sınıfa giden, sınıfta arkadaşları tarafından çok sevilen bir öğrenciydi. Öğretmenleri de onu çok sever her zaman diğer arkadaşlarına onu örnek gösterirdi. Daima hayatı olumlu yaşamayı seven, kavgadan uzak ve asla içinde nefret barındırmayan birisiydi. Ne oldurduysa o akşam oldu.

Dersi bitmiş eve gidiyordu. Sinirinden ne yapacağını şaşırmıştı. Aslında mizacı bu duruma hiç uygun olmasa da, sürekli pozitif bir insan da olsa sabrın bir sınırı vardı. Sınıf arkadaşı Özlem ona karşı içten içe bir kıskançlık duyuyordu. Bugün ise atık açıktan açıktan Gamze’ye yüklendi. Gamze ise buna sinirlenerek evin yolunu tuttu.

Eve girdiğinde yüzü gülmüyordu. Annesi belki de onu ilk defa böyle görüyordu. Çünkü o eve ne olursa olsun her zaman neşe içerisinde girer annesine sarılır, öyle odasına çıkardı. Bu sefer öyle olmadı. Annesi ona ne olduğunu sormaya kalmadan annesini tersledi, kızdı ve odasına çekildi. Atalar derler ya keskin sirke küpüne zarar diye. Siniri geçince annesine karşı davranışından dolayı çok üzüldü. Annesi ki onun için o kadar çok emek harcıyordu ki… Sebep her ne olursa olsun o bunu hak etmemişti. Yanına özür dilemek için gittiğinde annesi mutfakta babası İle konuşuyordu. Konuşmalarına kulak misafiri oldu. Annesi çok üzülüyordu. Yarinin anneler günü olduğunu kızının ise tam da bu günün arefesinde onu üzmesine çok içerlendi. Gamze odasına geçti. Yaptığı hatanın farkına vardı.
Hatasını düzeltmek için bir plan yaptı. Sabah erkenden kalktı ve güzel bir kahvaltı hazırladı. Güzel bir çiçek demeti yaptı ve masaya koydu.

Sonuç olarak

Annesi kalkıp her zamanki telaşla kahvaltı hazırlamaya indiğinde bir de ne görsün. Muazzam bir sofra hem de kızının elinden. Masada da en sevdiği çiçekler. Gamze koşarak annesine sarıldı. Özür diledi ondan. Anneler gününü tebrik etti. Babası ise anne kızın bu duygu dolu anını kapıdan büyük bir mutlulukla izliyordu.

Gamze bir daha annesini üzmedi, sorunları olduğunda ilk onunla konuştu.

Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun

Galip Hatip

Değerler Eğitimi 
Anneler Günü Şiiri, Anneler Günü Arşivi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.