Değerler Eğitimi

Yardımlaşmak İle İlgili Kompozisyon

Yardımlaşmak İle İlgili Kompozisyon

Yardımlaşmak İle İlgili Kompozisyon

Hayat bir su misali akar gider. Zaman zaman mutlu olur zaman zaman ise hayatın içinde yolunu kaybeden bir balık misali çırpına çırpına yüzer dururuz.  Yeri gelir insanlara yardım etmek için koşar, yeri gelir yardıma muhtaç halde kalır, gözümüz kapıda birilerinin yardımımıza gelmesini bekleriz.  Yardıma muhtaç olduğumuz anlarda bir el, bir ses, bir bakış görmek isteriz.

İnsanlar bir arada yaşayan Sosyal varlıktır. Sürekli birbiri ile etkileşim halinde olan insanlar zaman zaman birbirlerine yardım eder ya da yardıma muhtaç olur. Yardıma muhtaç olmak demek, bir lokma ekmeğe, paraya muhtaç olmak anlamına gelmesin.  İnsan yeri gelir konuşmaya muhtaç olur, yeri gelir bir tebessüme, güzeldir çift söze… Yardımlaşmak insanlar arasındaki sevgi ve saygıyı artırır. Allah’ın da dediği gibi “müslüman müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu zalimlerin eline teslim etmez. “  Gördüğünüz gibi dinimizde yardımlaşmanın önemini vurgulamaktadır. Peki insanlara nasıl yardım ederiz. Herkes kendi gücünce, imkanınca yardım eder. Örneğin yaşlı bir insanın eşyasını taşıyarak ona gücünüzle yardım etmiş olursunuz. Evine bir lokma ekmek götüremeyen birisine ekmek alarak, para vererek maddi yardımda bulunabilirsiniz. Yoldan geçerken bir başkasına bir tebessüm bile yardım sayılır. Yaşlı insanların yanına giderek onların yalnızlığını gidermek, onlara yoldaş olmak da birer yardımlaşmaktadır. Milletimiz yardımlaşma konusunda bayağı iyidir. Hem dinimiz hem de kültürümüzün getirileri bizleri her zaman darda kalana, düşene yardım etmemizi ister. Bu nedenle ülkemizde hemen hemen her şehirde geçmişten gelen yardımlaşma kültürü kurumları bulunmaktadır. Vakıflar, dernekler ile daima insanlara yardım etmeyi Veren el ile alan el arasında köprü kurar.

Sonuç Olarak

Unutmamak gerekir ki Yardımlaşma bizleri birbirimize daha da bağlar, kardeşliğimizi güçlendirir. Elimizden geldiğince imkanlarımız doğrultusunda daima birbirimize yardım edelim. Yardım kuruluşlarına daima destek olalım. Nerde bir dara düşen, muhtaç insan varsa yardımlarına koşarak gidelim. Unutmayalım ki sahip olduğumuz her şeyi ( sağlık, para, güç…) biranda kaybedebiliriz. Biz de muhtaç duruma düşebiliriz. Bu nedenle empati kurmayı asla unutmamalıyız.

Değerler Eğitimi

Yardımlaşmayı seven insan ne yapmaz 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    tobe tobe