Değerler Eğitimi

Soğuk ve Sıcak Renkler Nelerdir

Soğuk ve Sıcak Renkler Nelerdir

Soğuk ve Sıcak Renkler Nelerdir

Sıcak Renkler:

Kırmızı, turuncu, sarı

Güneşin, ışığın etkisiyle sınıflandırılan sıcak renkler insana daima canlılık katar. Şimdi renk renk bakalım.

Sarı: Işığın kaynağıdır. Beyne uyarılar göndererek beynin çalışmasını hızlandırır. Genellikle mutluluk ve neşe verdiğine inanılır.

Kırmızı: Sizce uyarı işaretlerinin kırmızı olması tesadüf mü. Kırmızı en çok dikkat çeken renktir. Diğer renklere göre daha baskındır. Heyecan ve mutluluk veren bir renktir. Çok fazla kırmızının olduğu ortamda kalmak insanı strese sokabilir.

Turuncu: Bu renk benimde en sevdiğim renklerden birisidir. İştah açıcı bir renk olduğu söylenir. İnsan üzerinde pozitif bir etkiye sahiptir. Diğer sıcak renkler gibi.

Soğuk Renkler:

Mavi, yeşil ve mor

Hüzün, rahatlık ve duygusallık hakimdir bu renklerde. Şimdi isterseniz renk renk kısaca bakalım.

Mavi: Kişinin dikkat ve karar verme gücünü güdülerini bir renktir. Polis arabalarının mavi tonla olması sizce bir tesadüf mü. Tabikide hayır. Mavi güven verir insana.

Yeşil: Yeşil doğanın rengidir. Doğa insan huzur verir, sakinlik verir, insanı rahatlatır. Gözü ve düşünceyi dinlendirir.

Mor:Aktivitelerde kullanılan bir renktir. (Drama gibi) Fazla kullanılması karamsarlık, korku ve derin düşünceye sebep olabilir.

Gördüğünüz gibi koşacak renklerin etkisine değindik. Bir eşya alırken ya da bir ortamı döşerken renklere çok dikkat etmek gerekir.

Renklerin dili var mı adlı yazımıza da bakabilirsiniz. Tüm renklerin dilini bu yazımızda görebilirsiniz.

Sizce renklerin dili var mıdır

Değerler Eğitimi

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.