Değerler Eğitimi

Paylaşmakla İlgili Hikaye Örneği

Paylaşmakla İlgili Hikaye Örneği

Paylaşmakla İlgili Hikaye Örneği

Paylaşmakla İlgili Hikaye Örneği

Ahmet adında zeki, uzun boylu ve yaşına göre yapıca biraz büyük bir çoçuk vardı. Ahmet her zaman olduğu gibi yine sabah kalktı, annesinin hazırladığı nefis kahvaltısını yaptı, çantasını sırtına takıp evden çıktı. Komşusunun kızı Ayşe de o sırada evden çıkıyordu. Birlikte okulun yolunu tuttular. Hem yürüyorlar hem de konuşuyorlardı.

Ders bitmiş herkes eşyalarını toplamıştı. Ahmet ile Ayşe de eşyalarını toplayarak okuldan çıktılar. Ahmet o sırada cebinden bir çikolata çıkardı. Eve daha çok yol vardı, atıştırmak iyi olur diye düşündü. Hızlı bir şekilde yiyiverdi. Çikolata bitince Ayşe’nin ona baktığını farketti ve çok utandı. Paylaşmak bir yana ona teklif bile etmemişti. Kim bilir canı nasıl da çekmişti. Konuşmadan evlerine geldiler. Ahmet durumu annesine anlattı. Annesi de Ahmet’e yaptığının hoş olmadığını söyledi. Ahmet ise biraz üzüntü, biraz utanma ve vicdanı bir sızı İle uyudu o gece. Ertesi gün olduğunda yine aynı şekilde kahvaltıyı yapıp okula gittiler. Okul bitip de eve dönerken Ahmet çantasından bir çikolata çıkardı ve Ayşe’ye verdi. Dün yaptığının doğru olmadığını, bunun için çok üzüldüğünü söyledi. Ayşe ise Ahmet’in verdiği çikolatayı açıp ikiye böldü. Şimdi oldu dedi. Paylaşmak o kadar güzel bir duyguydu ki bu çikolata bana daha önce hiç bu kadar tatlı gelmemişti.

O gün eve geldiğimde tarifsiz bir mutluluk içindeydim. Annem bu halimi farketmiş olacak ki, hemen sordu, hayırdır dedi. Bende olanları anlattım. Annem gurur duymuştu benimle. Paylaşmak azaltmaz artırır diye tembihledi bana.

Hikaye Hakkında: Paylaşmak çok önemli bir değerdir. Unutmamak gerekir ki paylaştıkça insan daha mutlu olur. Paylaşma sayesinde birlik ve beraberlik duyguları gelişir. Sizlerde paylaşın, bölüşün. Göreceksiniz yüreğinizdeki o güzel duyguları. Kendinizi daha iyi bulacaksınız. Paylaştıkça daha da güçleneceksiniz.

Değerler Eğitimi

Paylaşmakla İlgili Atasözleri ve Anlamları

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ahmet Cingöz dedi ki:

    güzel bir hikaye:)

    1. Elif efe dedi ki:

      Bence de

  2. Zeynep dedi ki:

    Çocuğumun ödevine yardım etti ve yeni şeyler öğrendi

    1. Memiş dedi ki:

      Aynen bende ödevimi yaptın hoca istediki paylaşmakla ilgili hikaye yazıp gekindedi ben bu arada lise 1 e gidiyorum

  3. Anonim dedi ki:

    Küfür kötü bir şey

  4. Memiş dedi ki:

    Aynen bende ödevimi yaptın hoca istediki paylaşmakla ilgili hikaye yazıp gekindedi ben bu arada lise 1 e gidiyorum

  5. Anonim dedi ki:

    Teşekkür ederiz çok güzel 👍

    1. Galip Hatip dedi ki:

      Biz teşekkür ederiz, iyi çalışmalar

      1. Anonim dedi ki:

        mmmmmmmmmmmmmmüüüüüüüüüüüüüüüüüüüükkkkkkkkkkkkkkkkk

  6. Tytg dedi ki:

    Konu

  7. Anonim dedi ki:

    Tftc

  8. İn dedi ki:

    Tygt

  9. iyi dedi ki:

    iyi

  10. iyi dedi ki:

    iyi iyi

  11. iyi iyi dedi ki:

    iyi iyi

  12. 31 ci mamut dedi ki:

    müq müq