Değerler Eğitimi

Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, pireler berber ilken, develer tellal iken vaktiyle bir ormanda küçük bir tavşan yaşarmış. Bu tavşanın adı Luki imiş. Luki her zaman olduğu gibi yine ormanda yürüyüşe çıkmış. Ormanda gezinirken başka bir tavşana rastlamış. O tavşanın adı ise Tuki imiş. Tuki çok yaramaz bir tavşanmış hem de bencilmiş. Luki ormanda gezerken yanına gelmiş zorla elindeki havucu alıp kaçmış. Luki bu duruma çok üzülmüş. Halbuki istese ona havucunu seve seve verirmiş.

Aradan günler geçmişti yine birgün Luki ormanda geziye çıkmıştı. Bu sefer ormandan biraz uzaklaşmıştı. Tam geri dönecekken bir ses işitti. Galiba birisi zor durumdaydı. Sese doğru biraz daha gidince çalıların arkasında bir hareketlilik farketti. İmdat diye bir ses işitti. Hemen çalıların arasına girince bir de ne görsün Tuki’nin üzerine bir ağaç devrilmiş. Tuki’nin halinden de belli olacak galiba uzun zamandır burada zor durumdaydı. Luki onun yaptığı her şeye rağmen onu oradan çıkardı. Yakın bir zamanda elindeki havucu alıp kaçtığı aklına geldi. Şimdi istesede böyle bir şey yapamazdı. O kadar bitap bir haldeydi ki. Yolunda zor yürüyordu. Luki ona yaptıklarına rağmen elindeki havucu ikiye bölüp Tuki ile paylaştı. Tuki hem sevindi hem de utandı. Neden böyle bir şey yaptın diye sorunca Luki paylaşmak her ne olursa olsun en güzel şeydir dedi.

Tuki o günden sonra bambaşka bir tavşan oldu. Elindeki tüm yiyeceklerini başka tavşanlar İle paylaştı. Şimdi içinde ayrı bir huzur İle geceleri uyuyordu.

Galip HATİP

Değerler Eğitimi

Paylaşmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.