Değerler Eğitimi

Numbers Oyunu Nasıl Oynanır, Kuralları Nelerdir

Numbers Oyunu Nasıl Oynanır, Kuralları Nelerdir

Numbers Oyunu Nasıl Oynanır

Çocuklarınıza dört işlem becerisini öğretmede ve basit denklem çözümleri, akıl yürütme, mantıksal çıkarım gibi becerileri kazandırmak için eğlenceli bir oyun. Çocuklara matematiği sevdirmek için çok güzel bir oyun.

Numbers Oyununun Amacı:

3 Farklı kitapçıkta yer alan verilerden yola çıkarak, topla, çıkarma gibi matematiksel işlemlerin yapılmasıyla sonuca varılan bir oyundur.

Numbers Oyunun  İçeriğinde Neler Var

Oyun kutusunun içerisinde  1 Adet oyun zemini, 16 oyun rakamı ve 3 oyun kitapçığı ve boşlukları doldurmak için kare pullar.

Numbers Oyunu Nasıl Oynanır

Oyun içerisinden çıkan kitapçıklara ( 3 adet) göre oynanır. Oyunun ilk kitapçığında 3×3 alana verilen sayıları yerleştirmemiz isteniyor. Oyun bölüm bölüm gidiyor. İleri bölümlerde karede herhangi bir yere x konularak o sayının oraya gelmeyeceğini dolayısıyla başka ihtimalleri göz önünde bulundurmamızı istiyor. Kitapçıkta görevler ilerledikçe ihtimallerde artarak oyun zorlaşmaya başlıyor. Daha ileri bölümlerde toplama ve çıkarma gibi işlemleri kullanarak sayıların yerlerini bulmanız istenecek.

ikinci kitap da işin içerisine harflerde girecektir. Kareler harflendirilmiştir. Bu harfler üzerinde mantıksal çıkarımlar yapılarak sonuca ulaşmaya çalışılır.
Örneğin der ki

a+b=5 bu denektir ki

a üzerine gelen sayı ile b karesi üzerine gelen sayıların toplamı 5 olacaktır

Burda ihtimallere bakılır. Demek ki ya 3 ile 2 gelecek ya da 4 ile 1 gelecektir. Böyle böyle verilen bilgilerden hareketle sonuca ulaşırız. ( videoda ayrıntılı, uygulamalı oynayışı var)

Üçüncü bölümde ise 4×4 kare kullanılarak 16 sayı işin içine girer. Bu da daha çok ihtimal denektir,

Bu oyun sayesinde çocuğunuzun matematik becerilerini geliştirirken onu aynı zamanda eğlendirirsiniz. Özellikle yeni sunan sisteminde mantık muhakeme ve görsel, grafik yorumlama sorularında çocuğunuzu bir adım öne çıkaracak bir oyundur.

NUMBERS Oyununun Kazanımları

6 yaş seviyesinden başlayarak oynanabilecek Numbers oyunu mantık yürütme, üretkenlik, problem çözme, bağlantısal düşünme, soyut düşünme, dikkat ve konsantrasyon becerisini geliştiren bir oyundur .

Oyunun sizler için hazırladığım videosunda aklınızdaki tüm soru işaretlerine cevap verecektir.

 

Galip Hatip

Değerler Eğitimi

Geleneksel Çocuk Oyunları Nelerdir? (11 Adet)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.