Değerler Eğitimi

Geleceğe Dair Hayallerinizi Anlatan Yazı Örneği

Geleceğe Dair Hayallerinizi Anlatan Yazı Örneği

Geleceğe Dair Hayallerinizi Anlatan Yazı Örneği

Çoğu zaman hayal etmeyi severim. Gözlerimi kapatıp düşlediğim çok olmuştur. Şimdi hayallerimi söylesem belki de gülersiniz bana ya da imkansız dersinin, belki de küçümsersiniz. Oysa ben düş kurarken kendimi o kadar özgür hissederim ki. Ve tabi bir o kadar da mutlu.

Hayal kurmayı seven birikimdir. Şair Yahya Kemal’inde Dediği gibi “ insan hayal ettiği müddetçe yaşar” Martin Luther ise “bir hayalim var” diyerek hayalin önemini vurgular. Benim ise en büyük hayalim iyi bir meslek sahibi olmak ve insanlara yardım eden, onların sevinç ve acılarına ortak olan bir vakıf kurup, o vakfın başından insanlara hizmet etmektir. Özellikle geceleri mutlaka uyumadan önce gözlerimi kapar bunu hayal ederim. Çoğu zaman bu hayalin rüyalarımı süslediği de olmuştur. İlla hayallerime Gülen küçümseyen olmuştur. Oysa ki ben onlara aldırış etmem.  Ayrıca bir başka hayalim ise öyle bir şey icat etmeliyim ki insanlara barış ve mutluluk getirmeliyim.

Mutlaka hayal kurun. Unutmayın ki büyük icatlar, keşifler bir zamanlar hayal olarak ortaya çıkan fikirlerin zaman içinde gerçeğe dönüşmesidir.

Galip HATİP

Değerler Eğitim

Hayaller Hayat Baharının Kelebekleridir Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.