Değerler Eğitimi

Baharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Baharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Baharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Uzun bir kış ayında doğa derin bir  sessizlikten uyanır. Adeta doğa yen.den dirilir. Toprak hareketlenmeye başlar, kuşlar uçmaya başlar ve çeşit çeşit hayvanlar yavaş yavaş kış uykusundan uyanır. Doğa Baharla tekrardan can bulur.

Mevsimlerden en güzeli bence bahardır. Baharla birlikte bembeyaz olan yeryüzü yemyeşil olmaya başlar. Bahçeler, parklar yemyeşil olur. Doğaya bir canlanma gelir. Dereler daha hızlı akmaya başlar. Çeşit çeşit böcekler baharın heyecanı İle topraktan çıkar. Göçmen kuşlar havaların ısınmasıyla yavaş yavaş gelirler. İnsanlar da uzun bir kıştan sonra doğanın temin mis gibi havasını içlerine çekerler.

Baharlarda en çok sevdiğim şey sabah Olup da penceremi açtığımda gördüğüm manzaradır. Temiz hava, yemyeşil doğa ve kuş cıvıltıları. Belkide benim için baharı bu kadar özel yapan şey budur. Şairlere ilham veren de bu havalar değil midir. Bahar da hoşlandığım bir şey ise çiftçilerin çalışması olmuştur. O halı gibi tarlalara en güzel tohumları ekmesi beni öylesine mutlu ederki.

Bahar insan ömründeki çocukluk ve gençliğe benzer. Hayat doludur. Hiç durmadan koşup oynamak isteriz. Temiz bahar havası ciğerlerimize dolduğunda yeniden doğar tazeleniriz. Unutmamak gerekir ki her mevsim ayrı bir güzeldir. Her mevsimin kendine ait bir tadı, kokusu vardır. Ama ilkbaharın kokusu hiçbir şeye değişilmez. Hayatınız her zaman bir bahar sabahı gibi tazecik olsun.

Değerler Eğitimi
Hayaller Hayat Baharının Kelebekleridir Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Çok iyi