Değerler Eğitimi

Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır Kompozisyon Örneği

Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır Kompozisyon Örneği

Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır Kompozisyon Örneği

İnsan günlük hayatında sürekli bir iletişim kurma içerisindedir. Karşısındakini anlama kendini başkasına anlatma, kendini ifade etme gibi. İnsan kendini anlatıp karşısındakini de anlamaya başlayınca hayatı daha da bir anlam kazanmaya başlıyor. Fakat eğer ki iletişim diye ifade ettiğiniz bu süreç sağlıklı bir şekilde ilerlemiyorsa bir şeyler ters gidiyor demektir.

İletişimdeki en büyük engellerden birisi kendimizi ifade ederken cümle kurarken özenli davranmamaktır. Bazen farkında olarak bazen de farkında olmadan kullandığımız kelimeler kalp kırıcı incitici olabilir. Kırılan bir kalp ile iletişim kurmaya çalışmakta hiç sağlıklı olmaz. Mesela şunu ver demek ile size zahmet olmazsa şunu verir misiniz arasında anlam ve istek olarak pek fazla bir fark yok gibi görünse de kibar bir dili karşı tarafın benimsemesi, istenilen ricayı gerçekleştirmesi daha kolay ve istekle olur. Fakat diğer türlü bir istek “şunu ver” gibi karşı tarafta ters tepkiye, gönülsüz iş yapmaya neden olabilir.
Günlük hayatımızda yaşadığımız ikili sorunların temelini farkında olsak da olmasak da hoyratça kullandığımız dil sebep oluyor. Kelimeleri doğru ve yerinde seçmememiz , kibar bir dil kullanmamamız anlayışsızlık empati duygusundan yoksun olma iletişimimizi baltalıyor.

İletişim kurarken olabildiğince kendimizi karşı tarafın yerine koyarak davranmalıyız. Kelimeli seçerken daha özenli davranmalıyız. Sesimizim tonunu düzgün ayarlamalıyız. Şu dünya da konuşup da halledemeyecegimiz bir şey yok. Tatlı dilli olmak bizim için her zaman bir artıdır. Herkese karşı sabırla nezaketle konuşmalıyız.

Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır (Atasözüdü, öğüt verir) Anlamı: Güzel bir dil ile, gönül alıcı bir konuşma İle sorunlarınızı halledebilirsiniz.

Değerler Eğitimi

İnsanın Hayatta Öğrenmesi Gereken Tek Dil Tatlı Dil Kompozisyon

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.