Değerler Eğitimi

Yaşam Toprakta Filizlenir Cümlesiyle İlgili 

Yaşam Toprakta Filizlenir Cümlesiyle İlgili

Yaşam Toprakta Filizlenir Cümlesiyle İlgili 

İnsanın yaşayabilmesi için gerekli olan her şey toprak sayesindedir. Dünyadaki insan ve hayvanların karınlarını doyurması, hayatlarını sürdürmesi toprakla olur. İnsan toprağı sürer, Eker, sular ve ürün elde eder. Daha sonra bu ürünü işleyerek yiyecek haline getirir. Bunun dışında insanlar hayvanlara da daima muhtaçtır. Hayvanların karnının doyması doğadaki otlarla olur. Toprak sayesinde hayvanlarda yaşamını sürdürürler. Ekosistem dediğimiz yapıda her şeyin birbiri ile bir bağlantısı vardır. Bağlardan biri koptuğunda canlı yaşamı tehlikeye girer.

Bir bitkinin, çiçeğin topraktan yavaş yavaş çıkması aslında bir mucizedir. Bu mucize aslında bir çiçekten öte hayatın filizlenmesidir. İnsanda toprağa kök salar. Şairinde dediği gibi “Benim sadık yarim kara topraktır”( Aşık Veysel). 

Toprağa daima sahip çıkmalıyız. Yaşamın filizlendiği toprak zarar gördüğünde bunun en büyük etkisini insanlık ve canlılar çekecektir. Etrafımızı temiz tutmalı, her fırsatta çevremize ağaç dikip çevremizdeki ağaçların da elimizden geldiğince bakımını üstlenmeliyiz. Böylece yaşam toprakta filizlenmiş olur.

Değerler Eğitimi

Çevrenizdeki yeşil alanların ve ağaçların korunması için neler yapıyorsunuz?

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.