Değerler Eğitimi

Yardımseverlik İle İlgili Masal Örneği

Yardımseverlik İle İlgili Masal Örneği

Yardımseverlik İle İlgili Masal Örneği

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde Büyük bir ormanda iyi kalpli, dost canlısı sevimli mi sevimli bir sincap yaşarmış. Bu sincap ormandaki tüm hayvanlarla iyi anlaşır, herkesin yardımına koşarmış. Eline geçen her şeyi arkadaşları ile paylaşır. Kendisinden çok etrafındakileri düşünürmüş. Bir lokma ekmeği olsa onu bile paylaşmaktan asla çekinmezmiş. Kimseye yok demez, yalan söylemezmiş.

Sincap bir gün ormanda gezerken arkadaşı karga gelmiş yanına. Karga çok telaşıymış. Sincap ona ne olduğunu sormuş. O da heyecan ve korkuyla bir avcının arkadaşları Atı yakaladığını söylemiş. Bunun üzerine sincap vakit kaybetmeden olayın olduğu yere gitmiş. Çalıların arkasından sincap ile karga olan biteni izliyorlarmış. Avcı Atı kalın bir iple bir güzel bağlamış. Arkadaşları at o kadar korkmuş ki yüzünden anlamak çok kolaymış. Sincap ile karga hemen bir plan yapmışlar. Karga avcının dikkatini dağıtacak, sincapla atın yanına gidip onun ipini kemirerek koparacak ve birlikte ormanın derinliklerine doğru kaçacaklarmış.

Karga, avcını tepesinde uçmaya başlamış. Bir gaga darbesiyle avcının şapkasını düşürmüş.  Buna çok sinirlenmiş Avcı. Fakat karga yine rahat durmamış bu seferde hızla avcıya yaklaşıp kulağını  gagalamış. Avcı o sinirle kargayı kovalamaya başlamış. Avcının uzaklaştığını gören sincap çalılıkların arasından çıkıp yanına gidip iplerini kemirmeye başlamış. Atı kurtardıktan sonra kargayada bağırarak oradan kaçmışlar.
At bu duruma çok sevinmiş ve karga ile sincaba teşekkür etmiş. Yardımseverlik sayesinde bir arkadaşlarını kurtarmanın mutluluğu ile ormanın derinliklerinde gözden kaybolmuşlar.

Değerler Eğitimi

Yardımlaşma konulu hikaye örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Aaaaa dedi ki:

    Bence masal çok güzel

    1. Galip Hatip dedi ki:

      Teşekkürler

    2. Yusuf Çınar dedi ki:

      Çoooooooooooooook güzel olmuş teşekkür ederim sağ olun

  2. Anonim dedi ki:

    b bvnbmhn mjb gf

    1. Anonim dedi ki:

      wefpwuevuwv

  3. gdkg dedi ki:

    fsjc

    1. Yusuf Çınar dedi ki:

      Çoooooooooooooook güzel olmuş teşekkür ederim sağ olun

  4. Anonim dedi ki:

    Küüüüüüüüüüüüüüüüüakejjdjdmepebe

  5. Anonim dedi ki:

    d

  6. N dedi ki:

    Başlık olarak ne yazabilirim?