Değerler Eğitimi

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Hakkında

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Hakkında

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Hakkında 

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Hakkında 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ne zaman bu sözünü duysam içimi ürperti tutar. Elimde hangi iş varsa onu en iyi şekilde yapmak için büyük emek harcarım. Toplum içerisinde hepimiz birtakım görevleri vardır. Hepimiz görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken hem kendimizi hem de toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak yaparız. Böylece hem kendimizi huzura ve refaha kavuşturur hem de ülkemizin gelişip kalkınması için faydalı bir adım atmış oluruz. 

Vatan sevgisi her sevginin önünde gelir. Çünkü vatan bünyesinde her şeyi barındırır. Vatan anadır, babadır, dosttur, namustur. Vatan yoksa hiçbirinin bir manası yoktur. Vatan varsa hepsi değerlidir. Bu nedenledir ki vatanı sevmek gerekir. 

Vatan sevgisi öyle laf ebeliği, kuru bir iki söz ile olmaz. Atalar der ya lafla peynir gemisi yürümez diye. O hesap. Salt konuşmak, taklit yapmak, hava atmak benzeri sözden öte gitmeyen birkaç da vatan milletle süslenmiş içine de vatan ölürüm, biterim gibi beylik sözler kullanmak hiçbir kimseye ne de vatana bir fayda sağlamaz. Esas vatan sevgisi çalışarak, emek harcayarak gösterilir. Hangi işi yapıyorsan o işi hakkıyla yaparak gösterilir. Örnek bir vatandaş olarak, diğer yurttaşlara fayda sağlayarak olunur. Yoksa sabaha kadar da vatan millet naraları atsan bir fayda sağlayamazsın.

Biliyorum hepiniz vatanınızı bu cennet vatanı çok seviyorsunuz. Bu nedenledir ki iyi bir öğrenci olup derslerimize iyi çalışalım. Adaletli bir avukat, sağlık dağıtan bir doktor, vatanını koruyan bir asker, olalım. Her ne işle meşgulsek bunu en güzel şekilde icra edelim.

Değerler Eğitimi

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.