Değerler Eğitimi

Sahip olunan bir bilgi hayatı nasıl kolaylaştırır

Sahip olunan bir bilgi hayatı nasıl kolaylaştırır

Sahip olunan bir bilgi hayatı nasıl kolaylaştırır

Bilgiye sahip olmak bir erdemdir. Daha güzeli bilgiyi uygun zamanda kullanmaktır. Bilgiye sahip olmak, bilgiye egemen olmak insanı diğer insanlardan öne çıkarır.

Peki bilgiye sahip olmak insan hayatını kolaylaştırır mı. Kolaylaştırır elbette. Bilgiye egemen olmak insana güç verir. İnsanın kendine olan güvenini artırır. Bilgiye sahip olan ve sahip oluğu bilgiyi kullanan kişi hem kendisine hem de çevresine karşı faydalı olur. Örneğin su eksiğinin vücuda zararlarını bilen bir kişi sürekli su içerek bu sorundan kendini kurtarır. Ya da bir usta ev yaparken ne yapacağını biliyorsa bu onun evi yapmasını kolaylaştırır. Başka bir örnek daha verecek olursak tarımla uğraşan insanlar bulundukları yerin toprak özelliklerini, topraktaki minerallerin özelliklerini bilirse orada yetiştireceği ürünleri daha bilinçli seçer. 

Günlük hayatımızdaki bir çok davranışımızda bilgiden hareketle olacakları, tepkileri sezerek yaparız. Hz. Muhammet ilim Çin’de dahi olsa gidip alın derken kuşkusuz bilgiye, ille verdiği önemi vurgulamıştır. Bizlerde bilgiye önem verip sahip olduğumuz bilgiyi hem bize hem de başkalarına fayda sağlayacak şekilde kullanmalıyız.

Bilginin değerini bilen, bilginin insana güç verdiğini bilen, bilginin peşinde koşan insanlar olmalıyız. Bilgiyi, ilimi baştacı etmeliyiz. Bilgiyle kalın.

Değerler Eğitimi

Önemli Buluşlar Yapan Türk İslam Bilginleri Hakkında

Sözcükler Olmasaydı Nasıl İletişim Kurardınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.