Değerler Eğitimi

Milli Kültürümüzü Yansıtan Unsurlar

Genel
3.062

Milli Kültürümüzü Yansıtan Unsurlar

Milli Kültürümüzü Yansıtan Unsurlar

Bir millete ait olan maddi ve manevi değerlerin hepsine milli kültür denir. Milli kültür unsurları bir milleti diğer milletlerden ayıran değerlerin başında gelir.

Milli kültür aynı zamanda bir milletin kimliğidir. Milleti millet yapan öğeleri içinde barındırır. Öyle ki örf ve adetleri, kültürlerinden yola çıkarak o milleti bilebiliriz.

Toplumlar tarih boyunca edebiyat, sosyal yaşam, bilim, inanç gibi olgular İle yaşarlar. Bu olgular zamanla tüm toplum tarafından benimsenerek milli kültürün öğelerini oluşturur.

Göçebe kültür İle yaşayan atalarımız, bir çok coğrafyaya hüküm sürerek bir çok medeniyet, bir çok millet ile tanışma fırsatı bulmuştur. Tüm bu fırsatlar Türk kültürünün sen olmasındaki en büyük etkendir.

Peki şimdi isterseniz milli kültürümüzü oluşturan öğelere bakalım:

  • Gelenek ve göreneklerimiz (Kız isteme,düğün,nişan, Asker uğurlama ve karşılama, Sünnet töreni, Hasta ziyaretleri, Cenaze evine yemek götürmek, Yola gidecek birinin arkasından su dökmek)
  • Bayramlarımız ( Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, nevruz,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı)
  • Yiyeceklerimiz ve içeceklerimiz. ( Tarhana çorbası, Mercimek çorbası, baklava, Dolma, Lahmacun, Ayran, Türk kahvesi)
  • Edebi Eserlerimiz ( savlar, sagular, şiirler, hikayeler, fıkralar)
  • Mimari Eserler. ( Selimiye Cami, Sivas Çifte Minare, Topkapı Sarayı)

Yukarıda saydığımız maddi ve manevi tüm değerler bize renk katar. Milli kültürün her bir öğesi kıymetlidir. Milli kültürümüze sahip çıkmalıyız. Milli kültürümüzü geliştirerek yeni nesillere aktarmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur.

Değerler Eğitimi

Milli Kültür Nedir Milli Kültürü Ne Oluşturan Unsurlar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.