Değerler Eğitimi

Hayvanları Koruma İle İlgili Hikaye Örneği

Hayvanları Koruma İle İlgili Hikaye Örneği

Hayvanları Koruma İle İlgili Hikaye Örneği

Günlerden bir gün Ayşe adında bir kez varmış. Ayşe okuldan çıkıp eve giderken arkadaşları yanına gelmiş. İleride ki parkta oyun oynayacaklarını onun da aralarına katılmasını istemişler. Ayşe ise fazla geç kalmamak şartıyla parka oyun oynamaya arkadaşları İle beraber gitmişler.

Bir süre oyun oynandıktan sonra ileride bir köpek sesi duymuşlar. Ama bu normal bir havlamayan ziyade acı çeken bir köpeğin sesine benziyormuş. Ayşe bu sese daha fazla kayıtsız kalamamış. Sesin olduğu yere doğru arkadaşları İle gitmiş. Bir de ne görsünler, bir köpek yavrusu tellerin arasına sıkışıp kalmış. Onu kurtarmak İçin çok çaba harcadık. Arkadaşlarım kurtaramayız, dönelim deseler de gönlüm bir türlü onu o halde bırakmaya elvermedi. Babamın dükkanı hemen caddenin sonundaydı. Koşarak oraya gittim ve köpeğin durumumu anlattım. Babam da hayvanlar konusunda benim gibi duyarlıdır. Hemen elindeki işi bırakıp, bir kaç malzeme alarak köpeğin yanına gittik. Köpek tellerin arasına sıkışmıştı. Babam büyük Demir kesme makasları İle telleri kesti ve köpeği kurtardık.

Köpeğin adım atmaya hali kalmamıştı. Uzun süre bu halde kalmış olmalıydı. Galiba aç ve susuzdur. Hemen bakkaldan ekmek ve süt alıp bir güzel karnını doyurduk. O gece başımı yastığa koyduğumda huzur içerisinde uyudum. Babam ve ailem de bu duruma duyarsız kalmadığım İçin teşekkür ettiler.

Değerler Eğitimi

Hayvan Barınaklarının Kurulma Amacı

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Erdem dedi ki:

    Hayvanları koruma günü için hikaye.

  2. Anonim dedi ki:

    Erdem yavuz mu?