Değerler Eğitimi

Çevreyi Temiz Tutmak İle İlgili Hikaye Örneği

Çevreyi Temiz Tutmak İle İlgili Hikaye Örneği

Çevreyi Temiz Tutmak İle İlgili Hikaye Örneği

Okuldan eve gelince hemen üzerimi değiştirir bir kaç lokma bir şey atıştırıp sokağa çıkarım. Arkadaşlarımla oynamak benim için vazgeçilmez bir tutkudur. Bu arada kendimi size tanıtmadım. Benim ismim Ali. Ne çok kilolu ne de çok zayıfımdır. Boyu da arkadaşlarıma göre normal sayılır.

Günlerden bir gün yine okuldan geldim ve hemen bir iki lokma atıp arkadaşlarımın yanına gittim. Arkadaşlarımla uçurtma yapmaya karar verdik. Evlerin bittiği yerde boş bir arsa vardı. Oraya gittik ve malzemeleri çıkararak uçurtmamızı yapmaya başladık. Kimimiz ipleri kesiyor, kimimiz poşetlerden uçurtmaya kuyruk yapıyordu. Çok eğleniyorduk. Yanımızda getirdiğimiz atıştırmalılar da bize çok iyi gelmişti. Bir yandan yiyor bir yandan da uçurtmamızı yapmaya çalışıyorduk. Bu şekilde bir telaş ve eğlenceyle karışık bir şekilde uçurtmamızı yaptık. Orayı öylece pisliği ile bırakıp karşı tepelere doğru gittik. O kadar çok eğleniyorduk ki. Uçurtmamız göklerde süzüldükçe biz de mutluluktan göbek atıyorduk. Yaklaşık iki üç saat uçurma uçurduk.

Daha sonra herkes evine dağıldı. Bende komşumuzun oğlu olan Hasan ile birlikte eve doğru giderken uçurtma yapmak İçin evden getirdiğim bant aklıma düştü. Uçurtmanın telaşı ile uçurtma yaptığımız yerde unutmuştum. Hasan’la beraber uçurtma yaptığımız yere gittik. Bir de ne görelim. Rüzgar her şeyi dağıtmış boş arazi çöplüğe dönmüştü. Biraz ileride bir kuşun öldüğünü gördüm. Kuşun ağzında sakız vardı. Galiba yemeye çalışırken yapıştı, onu nefessiz koyarak öldürdü. Onun İçin kadar üzüldüm ki. Çünkü o sakız muhtemelen bizim çiğneyip hiç düşünmeden buraya attığımız sakızdı. Biraz ileride ise bir kuş çırpınıyordu. Yanına yaklaştıkça kuş korkuyor daha çok çırpınıyor fakat kaçamıyordu. Ayağına ip dolaşmıştı. İyi ki gelmiştik yok sansür hayvan da burada ölüp gidecekti. Kuşun ayağındaki ipi çıkarınca vicdanım daha da sızladı. Çünkü bu ip bizim uçurtma İçin kullandığımız ipin parçaladıydı. İşimiz bitince çöplerimizi toplamayıp çevremizi pis bıraktığımız İçin olmuştu tüm bunlar.

O günden sonra çevreye asla çöp atmadım. Ne zaman yere çöp atacak olsam aklıma o kuşlar gelir. Sizlerde asla yerlere çöp atmayın, çevrenizi temiz tutun.

Değerler Eğitimi

Çevrenizdeki İnsanlarla İletişim Kurarken Nelere Dikkat Edersiniz

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Hgjcmghxmxhtcmth dedi ki:

    Keşke biraz daha kısa olsaydı bu hikaye 🥺

  2. Anonim dedi ki:

    Tam istediğim gibi

  3. Anonim dedi ki:

    Çok uzun

  4. Anonim dedi ki:

    Çok uzun kim yazacak bu kadar ellerimiz yoruyolur

    1. Anonim dedi ki:

      Bence güzel olmuş ama çok uzun

  5. 0009 dedi ki:

    Çok güzel olmuş ama çok uzun