Değerler Eğitimi

Büyüklerimiz Bizim İçin Değerli midir

Büyüklerimiz Bizim İçin Değerli midir

Büyüklerimiz Bizim İçin Değerli midir

Bu soruyu daha önce kendinize hiç sordunuz mu bilmiyorum. Ama hayatınızın bir döneminde bu soruyu kendinize soracağınızdan eminim. Toplumu oluşturan en küçük yapının başında kuşkusuz aile gelir. Aile ise içerinde anne, bab, dede, nine gibi kişileri barındırır. Dedesi ile ninesi ile yaşayanlar beni daha iyi anlar. Evde bir büyüğün olması evin mutluluğu İçin çok önemlidir. Evde ayrı bir hava oluşturur. Deneyimleri, nasihatleri ile yol gösterir. Saygıyı ve sevgiyi hak eder. 

Büyükler aslında bizlerin gelecekteki yansımasıdır. Çünkü bugünün çocuk ve gençleri ileri ki zamanların yaşlıları, büyükleri olacaktır. Unutmamamız gerekir ki onlara nasıl davranırsak ileri de biz de aynı davranışa maruz kalırız. Ayrıca bir aile de saygı ve sevgi her şeyden daha da önemlidir. Büyüklere saygı gösterip onları sevmek, onların fikirlerine değer vermek bizleri yüceltir, geliştirir.  

Anne ve babamız bizlerin doğumundan itibaren her zaman yanımızda olmuşlardır. En çaresiz en korumasız günlerimizde bizlere kucak açan bu insanlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek onların bizlere harcadığı hak ve emeğin karşılığı dahi olamaz.  Büyüklerimiz her zaman sevgi ve saygıyı hak ederler. Bunu asla aklımızdan çıkarmayalım.

Unutmamak gerekir ki bundan yıllar sonra bizlerde yaşlanacağız. İlerde nasıl saygı görmek istiyorsak bugün bizler büyüklere aynı saygıyı göstermeliyiz.

Değerler Eğitimi

Saygının Toplum Hayatında Yeri ve Önemi Hakkında Konuşma

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.