Değerler Eğitimi

Azim ve Kararlılıkla İlgili Hikaye Örneği

Azim ve Kararlılıkla İlgili Hikaye Örneği

Azim ve Kararlılıkla İlgili Hikaye Örneği

Sonbahar bitmek üzereydi. Yapraklar dallarından bir bir dökülüyor, yağmur tüm şehrin sokaklarını tertemiz yapıyordu. Göçmen kuşlar da çoktan gitmişti. Her evde kışa hazırlık vardı. Herkes karınca kararınca turşusunu yapıyor, biberlerini kurutuyor, salçasını yapıyordu.

Böyle bir günde annem ve ben de elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorduk. Bizim evimiz şehrin hemen kenar bir mahallesindeydi. Evimizin bahçesinde ateş yakmış anneme yardım ediyorduk. Bir yanda salça kaynarken kazanda, bir yandan da tarhana yapılıyordu. Tatlı bir telaş vardı. Öğün annem bana ilham verdi. Onca yokluğa, onca sıkıntıya rağmen bulup buluşturuyor, bizi koşa hazırlamak İçin çabalıyordu. Küçücük bahçesinde o kadar çok yetiştiriyordu ki. Hem bize yetiyor hem de olmayanlara da veriyordu. Annemin yılmadan çalışıp didinmesi, azmetmesi sayesinde biz de herkes gibi kış hazırlıklarımızı yapıyorduk.

Annemin bu hali bana ilham vermişti. Ben geçen yıl üniversite sınavlarını kazanamamıştı. Çalışacağım Doğru düzgün bir kaynağım da yoktu. Ama şimdi anladım ki her ne olursa olsun insan azim ve çaba İle her işin üstesinden gelebilirdi.

Kış ayı gelmişti. Evimde sürekli ders çalışıyordum. Kaynak bulmakta zorlansam da arkadaşlarımın çözmüş olduğu kitapları alıp onları silip tekrardan çözüyordum. Bu sene kazanmak İçin öyle kararlıydım ki. Hiç bir bahanenin arkasına sığınmak istemiyordum.

Sınav günü geldiğimde o kadar heyecanlıydım ki. Sınavdan iyi bir not aldım. Tercihlerimi yaptığım da iyi bir üniversiteyi kazandım. Biliyorum maddi durumumdan dolayı yine bir çok sıkıntı yaşayacaktım. Lakin her ne olursa olsun asla bahanelere sığınmayıp elimdekilerle elimden geldiğince azmedip okulu bitirecektim.

Değerler Eğitimi

Azim İle İlgili Hikaye Örneği Azmetmek Konulu Hikaye

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.