Değerler Eğitimi

Apollo 11’in Ay’a yolculuğunu anlatan bir hikâye

Apollo 11’in Ay’a yolculuğunu anlatan bir hikâye yazınız.

Apollo 11’in Ay’a yolculuğunu anlatan bir hikâye yazınız.

(Serim Bölümü)

Bugün günlerden 10 Aralık 1990 perşembe. Ben (Hüseyin) ve arkadaşım Ahmet çok heyecanlıyız. Ahmet ile ben taa çocukluktan beri bu uzay macerasının hayalini kurardır. Gerçi Ahmet ortaokul yıllarında her ne kadar denizlerde keşif yapmak istese de benim uzay hayalim onu da içine çekti. Bugün yıllardır özlemini kurduğumuz bir gün. Hem bizim için büyük bir adım olacak hem de dünya İçin.

(Düğüm Bölümü)

Son hazırlıklarımızı da yapıp uzay gemisine doğru hareket ettik. Son defa arkama baktım. Ailemle göz göze geldim. Onların gözlerindeki gurur beni öylesine mutlu ediyordu ki. Ama ayrılığın hüznü de bir o kadar bizi içine çekmişti. Uzay gemisine girip kapıyı kapattığımız zaman içimdeki heyecan daha da arttı. Koskocaman Apollo 11’in içindeydik. Aklımızda türlü sorular vardı cevap bekleyen. Acaba yolculuk esnasında neler olacak, neler göreceğiz… Yolculuğumuz başlamıştı. Uzun bir süre uzayda hareket ettik. Dünya bir pinpon topu kadar kalmıştı gerimiz de. Uzayda ilerlerken büyük bir sarsıntı yaşadık. Uzay gemisindeki ikaz lambaları yanmaya başladı. Uzay gemisi sağa sola sallanıyordu. Bilgisayara baktığımız da uzay gemisinin motorlarının birinin arıza yaptığını gördük.

Ben astronot kıyafetlerini giyip uzay gemisinden dışarı çıkarak arıza yapan bölüme gittim. Hem heyecan hem de büyük korku vardı içim de gemi git gide hasar alıyor, uzayda boşlukta parçalanma noktasına gelmişti. Onca emek geride bıraktıklarımız ve hayallerimiz. Hepsi bu kadar erken bitmemeli diye düşündüm. Var gücümle arıza yapan yere geldiğimde kabloların yandığını farkettim. Hemen tamir ettim. Uzay gemisi eski haline geldi. Ahmet’te bende ve bizi dünyadan takip eden ekip de derin bir nefes aldı. Uzay gemisine tekrar geldiğim de ilk iş ailemin fotoğrafına bakmak oldu.

(Çözüm)

Uzaydaki maceramız sona ermişti. Ayın yüzeyine iniş yaptık, yıldızlar arasında araştırmalar yaptık derken altı aylık süre geldi geçti. Nasıl uzaya ilk gitttiğimdeki heyecan var sa dünyaya yaklaştıkça da aynı heyecanı yaşamaya başlıyordum. Dünyaya varmıştık en sonun da. Kapılar açıldığında anne ve babamı gördüm ilk karşım da onları öylesine özlemiştim ki. Sadece onları da alıp evime gitmek istedim.

Hikaye Haritası

Zaman:  10 Aralık 1990 perşembe ve ondan sonraki altı aylık süreç.

Mekan: Apollo 11 uzay aracı ve uzay

Şahıslar: Ben (Hüseyin) ve Ahmet

Kısaca Olay: Ben ve Ahmet’in uzay gemisi ile uzaya gitmesi. Orada büyük bir sıkıntı yaşaması ve daha sonra bu sıkıntıyı aşıp uzaydaki görevlerini yaptıktan sonra tekrar dünyaya dönmesi.

Değerler Eğitimi

Çalışmak İlgili Hikaye Örneği, Çalışmak Hikayesi

Etiketler:

Yorumlar
  1. ela nur dedi ki:

    Çok güzel

    1. isimsoz dedi ki:

      ayn
      Dolunaydan

    2. Asya dedi ki:

      Teşekkürler

  2. Emine dedi ki:

    OMG

  3. Anonim dedi ki:

    Çok güzel olmuş elinize sağlık

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Tsk

    2. Anonim dedi ki:

      aynen müq olmuş

  4. Selim dedi ki:

    A

  5. habib dedi ki:

    çok teşekürler

  6. sahra dedi ki:

    efso

    1. Anonim dedi ki:

      Allah razı olsun sizdwn vallahi