Değerler Eğitimi

Aile Bizim İçin Neden Önemlidir

Aile Bizim İçin Neden Önemlidir

Aile Bizim İçin Neden Önemlidir

Aile toplumsal yapıyı oluşturan en küçük birimdir. Aile kişide ait olma, bağlanma, kabul görme gibi bir takım olguların kişiye yerleştiği bir yapıdır. Peki aile neden önemlidir. 

Aile birlik ve beraberliğin dayanışmanın ve de çıkarsız sevginin olduğu ender yerlerden birisidir. Ailede insanlar kendilerini yalnız hissetmezler. Aile sayesinde insanlar Korkmaz, umudunu yitirmez. İyi günlerinde, kötü günlerinde birlik beraberlik içerisinde olurlar. Öyle anlar gelir ki çevrenizde arkadaş, dost dediğiniz herkes dağılır fakat aileniz en kötü gününüzde bile yanınızda olur. 

Aile kişiyi bir çok yanlış davranıştan uzak tutar. Aile içerisinde yer alan kurallar ve karşılıklı saygı, sevgi iklimi aile bireylerinin hem kendilerine hem de birbirlerine karşı sorumlu hissetmesine bu da ailede karar alırken kendilerinden ziyade ailenin çıkarını düşünmeye sevk eder kişiyi.

Aile ortamı, aile sıcaklığı sağlıklı bir birey yetiştirir. Sağlıklı bireyler ise sağlıklı toplumun temellerini oluştururlar. Bu nedenle ailede verilecek eğitim de çok önemlidir. Aile bağları toplumda ne kadar kuvvetliyse, toplumda o kadar sağlıklı olur.

Aile ayrıca kişiyi verdiği eğitim ile hırsızlık, başkalarına zarar verme, yalan söyleme, kandırma gibi davranışlardan uzak tutan kişinin ilk öğretmeni vazifesini üstlenir. 

Ailemizin kıymetini bilip sıkı sıkıya ailemize sarılalım. Unutmayalım ki bizler için en önemli yapı ailedir. Aile olabiliyorsak daha başlamadan bir çok sorunu halletmişiz demektir

Değerler Eğitimi

Kişilerin Aile İçinde Sorumluluk Almasını Gerektiren Durumlar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.