Değerler Eğitimi

Sizce Başarı Şansa mı Yoksa Çabaya mı Bağlıdır

Sizce Başarı Şansa mı Yoksa Çabaya mı Bağlıdır

Sizce Başarı Şansa mı Yoksa Çabaya mı Bağlıdır;

Başarı belirlediğiniz hedefe ulaşmaktır. Kimisi için bu hedef uzaktır kimisi içinse yakın. Önemli olan hedefine ulaşıp ulaşamadığındır.

Mesela güçlü bir insanın hedefi 100 kiloyu kaldırmak olabilir. Ve bu kiloyu kaldırdığında başarılıdır. Ama kaldıramadığı zaman başarısız olur. Çünkü hedefine ulaşamamıştır. Ama zayıf bir insan hedef olarak 25 kiloyu koyabilir. 25 kiloyu zor da olsa kaldırsa bu kişi başarılı biridir. Çünkü hedefine ulaşmıştır.

İnsanın başarıya ulaşması için bazı adımlar vardır.

Öncelikle bir hedef koymalı kendine, daha sonra kendine güvenmeli, çalışmalı ve emek harcamalı, önüne çıkan engellerde pes etmeyip sabretmesini, mücadele etmesini bilmeli. Bu basamakları yerine getiren birisi için başarı kaçınılmazdır.  Peki ya şans? Bence başarı da şansın yeri yoktur. Sadece kimisi hedefine kolay ulaşır kiminin ise yoluna bir çok engel çıkar. Sonuçta ikisi de her ne olursa olsun hedeflerine ulaşmak için emek harcar, çalışır. Eğer ki başarı sansa bağlı olsaydı şanslı insanların her işte başarılı olması gerekirdi. Ya da sadece şansına güvenerek çaba harcamadan beklemek sınava çalışmadan, kitap kapağı açmadan, dersi dinlemeden 100 alma hayali kurmak gibidir.

Başarıyı şansta aramak hatadır. Çünkü başarı kişinin yüreğindedir. Bu işi yapabilirim diyorsa bir kişi başarının kapısını aralamış demektir. Sizlerde başarıyı ucuz görüp de şans perisini beklemeyin. Gelmez emin olun.

Değerler Eğitimi

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.