Değerler Eğitimi

Engelli İnsanların Engelsiz Başarıları Vardır Hakkında

Engelli İnsanların Engelsiz Başarıları Vardır Hakkında

Engelli İnsanların Engelsiz Başarıları Vardır Hakkında

Aslında engelli tabiri uygun olmayan bir tabirdir. Çünkü hayatta engelli değil sadece engeller vardır. Hayatı zorlaştıran bizlerin günlük hayatımızda yaptığımız bilinçsiz davranışlardır. Mesela yüksek katlı binalar yaparak merdiven engeli çıkar ortaya, kapı eşikleri aynı şekilde günlük hayatımızda yaşam alanımız içerisindeki hemen hemen her şey hayatımızı zorlaştıran yapılardan oluşur.

Başarılı olmak hiçbir engel tanımaz. Başarılı olmanın temel şartı tüm uzuvlarının yerinde olması değil, azmetmek, çabalamak ve sabretmektir. Gönülden isteyip çalışıp çabalayan insanlar işin içine sabrı da kattığı zaman başarısız olması için hiçbir engel yoktur. İnsanı başarısız yapan insanın eli, kolu, ayağı, gözü değildir. Kendine güvenmemesi, yüreğindeki gücü farkedememesidir. Bunun dışında çalışmıyor hayata küsüyorsa, sabretmiyorsa başarı gelmez.

Kısaca özetlemek gerekirse engelli insanlar

  • Sabrederse,
  • Çalışırsa,
  • İnanırsa,
  • Kendine Güvenirse,
  • Hedef belirlerse

başarılarının önünde bir engel asla olamaz. Bunun bir çok örneğini görmekteyiz. Elleri olmadığı halde ressam olanlar, elleri kolları olmadığı halde kitap yazanlar, kulağı duymadığı halde büyük müzisyen olan kişiler vardır.

Değerler Eğitimi

Engelli İnsanların Yaşadıkları Sıkıntıları Araştırınız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.