Değerler Eğitimi

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız

Başarılı Olmak İçin Neler Yapmalıyız;

Başarılı olmak için ne yapmalıyızdan önce başarı nedir bunun tanımını yapalım. Aslında başarı nedir sorusuna tek bir tanımla cevap vermek doğru olmaz.Çünkü herkesin kendine göre bir başarısı tanımı vardır. Biz genel bir tanım yapacak olursak başarı, hedefe ulaşmaktır. Önce bir hedef belirlersiniz kendinize daha sonra bu hedefe ulaşmışsanız başarıyı elde etmişsiniz demektir.

Mesela kuvvetli bir insan için 100 kiloyu kaldırmak bir başarıdır.

Zayıf ve güçsüz bir insan için 25 kiloyu kaldırmak büyük bir başarıdır.

Peki başarılı olmak için ne yapmalıyız. Aslında basit çalışmak, azim ve sabır.

Şimdi isterseniz başarılı olmak için neler yapmalıyızz anlara bakalım.

  • Hedefiniz olsun: Öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. Hedefiniz aşamalı olsun. Biranda yüksek hedefler koymayın kendinize. Başarıyı tadın. Küçük hedeflere ulaştıkça yavaş yavaş, basamak basamak hedefinizi yükseltin.
  • Çalışın: Hedefe ulaşmak için çalışmak gerekir. Emek harcanmadan hedefe asla ulaşamaz, dolayısıyla başarıya ulaşamazsınız.
  • Azmedin: Azmedin. Hırsınız size zarar ermesin fakat çabalayın.
  • Sabredin: Sabrın sonu selamettir. Sabrederseniz karşılaştığınız zorluklar sizi yolunuzdan alıkoymaz. Başarıya ulaşmada sabredenler mükafatlarını alırlar.
  • Kendinize güvenin: Kendine güvenin olmadığı yerde başarı olmaz. Ezik insanlar asla başarıya ulaşamaz. Ben bunu yapabilirim demek yapmanın yarısıdır.

Başarıya giden yolda karşınıza bir çok engel çıkabilir. Başarıya ulaşanlar engelleri aşanlardır. Engeller sizi yolunuzdan alıkoymasın.

Değerler Eğitimi

Başarı İle İlgili Özlü Sözler Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.