Değerler Eğitimi

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Kompozisyon

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Kompozisyon

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Kompozisyon;

Bir hadiste “Vatan sevgisi imandandır” der efendimiz. Öyle de, imanı olmayandan vatanı sevmesi beklenemez. Vatan hepimiz için özellikle de biz Türkler için önemi bir değerdir. Fakat vatanı sevmek uzaktan sevmeye benzemez. Bir çiçeği bile sevdiğinizde ona su verir, toprağını havalandırırsınız. Yani sevgi emek ister. Vatan sevgisi de öyledir. Bol keseden konuşmakla, atıp tutmakla vatan sevilmez.

Bu ülke içerisinde hepimizin belli görev ve sorumlulukları vardır. Kimimiz sabah erkenden kalkar fabrikasına gider, kimisi tarlasına gider. Bizlerse okulumuza geliriz. Kimisi üretir, kimisi ürettiğini satar ekonomiye katkı sağlar bizse eğitimimizi en iyi şekilde alarak ileride ülkemize faydalı bir birey olmak için çabalarız. Görev ve sorumluluklarımızı getirmediğimiz zaman hem biz bunun zararını görürüz hem de ülkemiz bundan zarar görür. Kimi zaman yaptığımız bir hata, işimizde gösterdiğimiz başıbozukluk farkında olmadan bir şeylerin bozulmasına yok açabilir.

Bu vatan hepimizin. Başka bir Türkiye’de yoktur. Bu nedenledir ki bizim bu saatten sonra boş konuşmadan ziyade çalışmaya, üretmeye, emek harcamaya, değerlerimizi korumaya, kültürümüze zenginleştirmeye, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye ihtiyacımız var. Üzerimize düşen görev sorumlulukları yerine getirdiğimizde hepiniz göreceksiniz ki konuşmaya dahi gerek kalmayacak.

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Anlamı: Vatan sevgisi konuşmayla değil üzerine düşen görev ve sorumlulukları bilerek çalışma gösterilir.

Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Sözü Kime Ait:

  • Bu sözün Mustafa Kemal’e ait olduğunu belirten hiçbir kaynak yoktur. Ama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün engin şahsiyetinden dolayı bu ve buna benzer sözlerin toplum tarafından ona atfedildiğini görmekteyiz.
  • Bazı kaynaklarda ise bu sözün Hava kuvvetleri eski komutanı orgeneral Ergin Celasin’e ait olduğunu yazmaktadır. 

Değerler Eğitimi

Vatan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Cansu dedi ki:

    Eğer vatanını seversen görevini en iyi şekilde yaparsın.Bizim vatan sevgimiz başka ülkelerden daha iyidir. Bizde vatan sevgisi farklıdîr.vatanı için kendini tankların önüne atanlar oldu.Vatan sevgisi ben vatanımı seviyorum demekle olmaz.Gerekirse kendini tankların önüne atarsın gerekirsede vatanın için ölürsün İŞTE VATAN SEVGİSİ BÖYLE OLUR.yan gelip yatmakla vatanı kurtaramazsın

  2. Anonim dedi ki:

    Çok güzel yazmışsın

  3. Zeynep dedi ki:

    Çok güzel uazmışsın