Değerler Eğitimi

Dostluğun Değerini Bilmekle İlgili Konuşma Örneği

Dostluğun Değerini Bilmekle İlgili Konuşma Örneği

Dostluğun Değerini Bilmekle İlgili Konuşma Örneği;

  • sadık
  • gerçek
  • arkadaş
  • fedakârlık
  • dost
  • iyilik
  • zaman
  • samimiyet
  • Ata dostu oğla mirastır.
  • Dostun attığı taş baş yarmaz.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar;

Bugün sizlere dostluğun değerini bilmekle ilgili bir konuşma yapacağım. Konuşmama geçmeden önce dostluğun tanımını yapmak istiyorum. Dostluk; iyi geçindiğin, sırlarını paylaştığın ve yanında mutlu olduğun kişilere verilen addır.

Dostluk ve arkadaşlık farklı kavramlardır. Herkesle arkadaşlık kurabilirsiniz. Çıkarınız bittiğinde ya da uzakta kaldığınızda arkadaşlığınız bitebilir. Ama dostluk öyle değil. Araya zaman da girse mesafelerde girse dostluk asla değişmez. Çünkü dost olduğunuz insanlarla aranızda güven ve sevgi ve bağlılık duygusu hakimdir. Bu nedenledir ki gerçek ve sadık dostluklar bir ömür boyu devam eder.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar;

Dost olan kişi dostu için elinden gelen her şeyi karşılık beklemeden yapar. Bu nedenledir ki dostluğun kıymetini bilmek gerekir. Kıymeti bilinmeyen dostluk zamanla yok olur gider. Büyüklerimizin arasında kurulan dostluklar bizlere iyi birer miras, bir hediyedir. Atalarında dediği gibi ata dostu oğla mirastır. Sevdiğiniz insanların dostlarına da fedakarca davranırız.

Dostluk öyle yüce bir kavram ki an gelir herkes ne söylerse söylesin aldırmazsınız, sineye çekersiniz lakin dost kötü bir söz söylediğinde adeta yıkılırsınız. Çünkü dostunuzun sözüne her zaman güvenir, her zaman saygı duyarsınız. Bu denli saygı duyup sevdiğiniz bir insanın size beklenmedik bir davranışta bulunması sizi adeta yaralar. Dostun attığı taş baş yarmaz der atalar Dostunuz size doğru yolu göstermek, yaptığınız yanlıştan sizi uzak tutmak istediği için bu sözü kulağınıza küpe yapar hatalarınızın farkına vararak bir daha aynı hataları yapmaktan dostunuz sayesinde uzak durursunuz.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar;

Her zaman dostlarımızın kıymetini bilip ona göre davranalım. Dostlarımız bizim her şeyimizdir. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

Değerler Eğitimi

Dostluk Vefa Yardımlaşma ve Dayanışma ile ilgili Özlü Sözler ve Atasözleri

Dostluk Hakkındaki Düşünceleriniz Nelerdir

Dostlarınızın Hangi Özelliklere Sahip Olmasını İstersiniz

Dost Kara Günde Belli Olur (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Prensess dedi ki:

    G ü z e L v e y a r a r L ı b E ğ e n d i m s a y ı L İ r

    1. Peri dedi ki:

      Nasılsın arkadaş olalımmı
      Canım çok sıkılıyor

  2. Anonim dedi ki:

    D

    1. Anonim dedi ki:

      Susbe

  3. Leyla dedi ki:

    ✓✓✓✓

  4. Anonim dedi ki:

    süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

  5. Anonim dedi ki:

    Hyunjin