Değerler Eğitimi

Aldığınız Ürünün Hatalı Çıkması Durumunda Neler Yaparsınız

Aldığınız Ürünün Hatalı Çıkması Durumunda Neler Yaparsınız

Aldığınız Ürünün Hatalı Çıkması Durumunda Neler Yaparsınız;

Günlük hayatımızda her gün çeşitli ürünler, mallar, eşyalar almaktayız. Bir markete girdiğiniz zaman aklınızda bir tane ürünü alıp çıkmak daği olsa; indirim kampanya gibi ifadelerle ürünü zorla almamızı teşvik ediyorlar. Ya da internette dolaştığımız zaman sürekli karşımıza bir çok ürün gelmektedir. Ve bu ürünler almamız için sürekli gözümüze sokulmaktadır.

Peki bir ürünü aldık. Eve geldik. Ürünün ambalajını açtık ve bir de ne görelim. Ürün çalışmıyor ya da bir hatası, zarar görmüş bir yeri var ne yaparsınız? Bu yazımızda buna değineceğiz.

En güzel çözüm yasal hakları kullanmaktır. Tüketici konununda, tüketiciye bir çok hak sunmakta ve tüketicinin mağduriyetini gidermektedir. İsterseniz Tüketici Hakları nelerdir onlara bakalım.

Tüketici  Hakları Nelerdir:

  • Hiçbir gerekçe göstermeden bir malı teslim aldığınız tarihten itibaren (7) gün içinde kabul etmek veya reddetmek hakkına sahipsiniz.
  • Malı almaktan caydığınızı yani “Cayma Bildirimini” satıcıya 7 gün içinde iadeli taahhütlü mektupla, noter aracılığıyla gönderilen ihbarname ile veya bizzat elden teslim ederek ulaştırabilirsiniz.
  • Satın aldığınız malın ayıplı olduğunun anlaşılması halinde, malın teslim tarihinden itibaren 15 gün içerisinde satıcı firmaya başvurarak malın değiştirilmesi, ödediğiniz bedelin iade edilmesi, ücretsiz olarak onarılması veya ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirilmesi haklarından birini talep edebilirsiniz.
  • Satıcı tercih ve talep ettiğiniz seçeneği yerine getirmekle yükümlüdür.
  • Satın alınan malın ayıbı gizli nitelikte ise, hakkınızı aramak için kanuni süre 2 yıldır. (Gizli ayıbın ispat edilmesi gerekir.)
  • Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.
  • Garanti şartlarınızı iyi bilin.

Bunu dışında internette bir çok site ve grup yer almaktadır. Buraya şikayetinizi yansıttığınız zaman sosyal medya da ve farklı mecralarda mağduriyetinizi dillendirmektedir.

Değerler Eğitimi

Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur Tüketici Hakları Nelerdir

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.