Değerler Eğitimi

Zamanı Ölçen Araçların Olmadığı Bir Dünya Nasıl Olurdu Konuşma

Zamanı Ölçen Araçların Olmadığı Bir Dünya Nasıl Olurdu Konuşma

Zamanı Ölçen Araçların Olmadığı Bir Dünya Nasıl Olurdu Konuşma

Sevgili öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

Zaman bizler için çok büyük öneme sahiptir. Eski çağlardan günümüze kadar inanlar zamanı ölçme ve bu zamana göre işlerini düzenleme, yoluna koyma gereği hissetmişler. Zamanı ölçen insan daha sonra zamanı sınıflamış. Günleri, ayları, yılları belirlemiş. Günümüzdeki zaman kavramı tam olarak ortaya çıkmış. Peki zamanı ölçen araçların olmadığı bir dünya hayal etsek. Böyle bir dünyada yaşamak nasıl olurdu.

Eminim şu an sizlerinde aklından o kadar çok şey geçiyor ki. Aslında empati ile dahi bu sorunun cevabını bulmak mümkün. Düşünsenize biriyle buluşacaksınız, bir yere gideceksiniz ama ne zaman olacak bu iş, hangi saatte, hangi günde bilinmiyor. Büyük bir karışıklık çıkardı mutlaka.

Sevgili Arkadaşlar, Kıymetli Öğretmenim;

Zamanın olmadığı bir dünya da mutlaka büyük bir kargaşa çıkardı. Zaten icatlar yaşanılan sıkıntılardan yola çıkarak insan hayatını daha kolay hale getirmek için yapılmıştır. Zamanı ölçen aletlerin başında saat ve takvim gelir. Bunların olmadığı yer de düzenden söz edilemez. Her şey birbirine karışır. Geçmiş ve gelecekle alakalı tüm olan ya da olacaklar belirsizleşir.

Sevgili Arkadaşlarım, Kıymetli Öğretmenlerim;

Zamanın kıymetini iyi bilip ona göre davranmamız gerekiyor. Zaman bizim için en değerli kavramlardan birisidir. Zamanı ölçmek de zaman kadar değerlidir. Zamanımızı iyi değerlendirelim.

Sevgili Arkadaşlarım, Kıymetli Öğretmenlerim beni dinlediğiniz için teşekkürler.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.