Değerler Eğitimi

Yakın Çevrenizdeki Kişilerin Hayatınızdaki Yeri ve Önemi Nedir

Yakın Çevrenizdeki Kişilerin Hayatınızdaki Yeri ve Önemi Nedir

Yakın Çevrenizdeki Kişilerin Hayatınızdaki Yeri ve Önemi Nedir;

Yakın çevremizle ne kastetmekteyiz. Yakın çevremiz yakından uzağa doğru sıralarsak  annemiz, babamız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, komşularımız, dostlarımız ve yakın arkadaşlarımızdır. Herkesin yakın bir çevresi ve bu çevreyi güzelleştiren insanlar bulunmaktadır.

Peki esas sorumuza gelirsek. Yakın çevrenin kişilerin, bizlerin hayatındaki önemi nedir. Yakın çevremiz bizim her şeyimizdir. İnsan sosyal bir varlıktır. İnsanı çevresinden bağımsız düşünmek mümkün değildir. İnsan başta ailesi olmak üzere arkadaşları, komşuları ve dostlarıyla birlikte mana kazanır. Hele ki ailenin hayatımızdaki önemi çok büyüktür. Kişinin doğumundan itibaren her zaman yanında olan kişi ailesidir. Anne ve babası onun ilk öğretmeni illk arkadaşıdır. Hayatımızda vazgeçilmez bir öneme sahiptir. İnsan her şeyden herkesten vazgeçebilir fakat ailesinden asla vazgeçmez. Ailenin dışında akrabalarında insanın hayatındaki yeri önemlidir. En zor günlerinizde herkes el olurken aileniz, akrabalarınız sizin acılarınıza ortak olur, mutluluğunuzu paylaşır. Kişinin akrabalarından uzak olması, onlardan kopması bir ağacın dalının kurumasına benzer.  Dostlarımızda bizim için önemlidir. Dost bulmak, onunla sırrını paylaşmak kolay değildir. Dostunuz sizin sırdaşınızdır. O nedenle hayatınızda çok önemli bir yere sahiptir. Yokluğunu hemen hisseder, acılarınızı, mutluluklarınızı onunla paylaşırsınız.

Yakın çevremizdeki insanlar bizi tamamlarlar. İnsan bir ağaç gibidir. Kökümüz en yakın ailemiz olan anne- babalarımızdır, dallarımız, yapraklarımız akraba, komşu, arkadaş  ve dostlarımızdır. Ağaç dalıyla gürler derler atalar. Bizde yakın çevremizle daima mutlu ve güvende oluruz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.