Değerler Eğitimi

Su Testisi Su Yolunda Kırılır Kompozisyon Örneği

Su Testisi Su Yolunda Kırılır Kompozisyon Örneği

Su Testisi Su Yolunda Kırılır Kompozisyon Örneği

İnsanlar doğumdan itibaren iyi ve kötü doğru ve yanlış gibi bir takım davranış, söz ve durumlarla karşı karşıya gelir. Ve hayatlarını ona göre şekillendirirler. Bu duygular zamanla düşüncelerine de yansır. İnsanların düşündükleri ne ise illa ki davranışları da ona göre şekil alacaktır.

Hayatta her zaman kötülük peşinde koşmuş, kötü insanlarla oturup kalkmış birisinin iyi bir şey peşindeyken ölmesi pek de mümkün gibi görünmez. İşte bu atasözü tam da buna vurgu yapmak için söylenmiştir. Örneğin kumar masasından kalkmayan varını yoğunu kumarda yiyen kumara ailesini değişen bir kişi ya kumar masasında olur ya kumar borcu yüzünden olur. O yola girmiş se o yolda ölecektir. Ya da başka bir örnek vereceksek hep başkalarına kötülük eden kötü işlere bulaşan birisi yine bir kötü işin peşindeyken ölüp gidecektir.

Onun için hayatta her zaman iyi işler peşinde koşup hem kendimize hem de başkalarına hayırlı olacak uğraşlarla uğraşmalıyız. Hayırla, iyilikle sürdürülen bir hayatın sonu da güzel bitecektir. Unutmamak gerekir ki kötü yol çıkmaza uçuruma götürür bizi. İyilik ise daima en güzel yollara çıkarır. Onun içindir ki yolumuzu iyi seçelim

Su Testisi Su Yolunda Kırılır Atasözünün Anlamı

Bir kimse ya da şey, iyi ya da kötü hangi amaca hizmet ediyorsa o uğurda ölür ya da bir kazaya uğrar, yok olur.

Su Testisi Su Yolunda Kırılır Cümle İçinde

  • Ya ben sana demiştim o sahtekarla iş yapma diye bak ne hale geldin. Su testisi su yolunda kırıldı.
  • Olacağı oydu, hayır işlerken ölmedi ya su testisi su yolunda kırıldı.

Değerler Eğitimi

Kitapsız Yaşamak Kör Sağır ve Dilsiz Yaşamaktır Kompozisyon

Zeka Soruları, İlkokullar İçin Zeka Soruları

Etiketler:

Yorumlar
  1. İslim dedi ki:

    Çok göröyoruö