Değerler Eğitimi

Kitaplarla İnsanlar Nasıl Dost Olabilir

Kitaplarla İnsanlar Nasıl Dost Olabilir

Kitaplarla İnsanlar Nasıl Dost Olabilir;

Kitaplar bizim hayatımıza yön veren bizi geliştiren, en önemli varlıklardır. Her kitabın kendine has bir üslubu, her kitabın bir dünyası vardır. Kitabının kapağını açtığımız zaman bu dünya da yolculuğa çıkar yazarla konuşuruz.

Yazarla konuşmak, onun hikayesine ortak olmak onu daha da yakından tanımamıza sebep olur. Yakından tanıdıkça daha da bir mutlu oluruz. Git gide kitapla aramızda duygusal bir bağ oluşmaya başlar. Bu bağ zamanla dostluğa dönüşür. Hepinizin eminim başucu kitapları vardır. Ya da okuyup da çok beğendiğiniz, etkisinden kurtulamadığınız kitaplar olmuştur. İşte bu beğeni, bu hoşlanma kitapla aramızdaki dostluğun en açık göstergesidir. Kitaplar öyle dostlardır ki, her anımızda bizim yanımızdadırlar. Gerek mutlu olduğumuz da gerekse üzgün olduğumuzda… Sadık bir dost gibi bizi bırakmazlar. Herkes yanımızdan gitse kitaplar bizi asla bırakmaz. Hem kitaplar bize hayatı öğretir, yol gösterir, güzel örnekler verir. Gitmediğimiz yere bizi götürür, görmediğimiz yerleri görmemizi sağlar. Eski hayatlarla, eski insanlarla bağlarımızı korur, bizlere hayatımızı kolaylaştıracak bilgiler verir. Kısaca kitaplar bizim mutluluğumuz için ellerinden geleni yaparlar.

Kitapların değerini her zaman bilelim. Onların bizler için yaptıklarını, bizim hayatımızı kolaylaştırdığını bilelim. Onlar bizim en iyi dostlarımızdır. Onlardan ayrı kalmayalım. Kitapların dostluğu bizi daha iyi insan yapacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.