Değerler Eğitimi

Kardeşlikle İlgili Hikaye Örneği (Kardeşlik Konulu Hikaye)

Kardeşlikle İlgili Hikaye Örneği (Kardeşlik Konulu Hikaye)

Kardeşlikle İlgili Hikaye Örneği (Kardeşlik Konulu Hikaye);

Günlerden bir gün okuldan eve doğru gidiyordum. Her zaman ki sıradan bir gündü benim için. Dar sokaklardan geçiyor, yol kenarındaki dükkanların kaldırıma taşan kalabalığını izliyor ve sokağın sesinde yolumda ilerliyordum. Dükkanların olduğu sokağı arkamda bırakıp eve doğru yaklaştıkça insanlar da gürültü de sesler de arkamda kalıyordu. Bizim evimiz kasabanın biraz daha kenarında bir mahalledeydi. Eve yaklaşmak üzereydim. Bir gürültü işittim yan sokaktan hemen koşarak oraya gittim. üç dört arkadaş bir çocuğu ortalarına almış hakaret ediyorlar ve ona vuruyorlardı.  Olayın ne olduğunun hiç bir önemi yoktu. Kimsenin başka bir insanı bu şekilde davranmasına hakkı yoktu. Hemen onları ayırdım. Çocuk ağlıyordu. Dersimiz de öğretmenimiz bize  Müslüman müslümanın kardeşidir, hadisini söylemişti. Aklıma o hadis geldi.

Daha sonra diğer çocuklar gitti. Aralarına aldıkları çocukla tanıştık. Çok üzülmüştü. Suriyeliymiş. Hemen bir arka sokakta oturuyorlarmış, yeni taşınmışlar. Adı da Abdullah’mış.

Abdullah’a çok ısındım. Her gün onunla oynuyor, geziyorduk. Daha önce hiç bukadar samimi nir arkadaşım olmamıştı. Kardeşim de yoktu zaten. Evin tek çocuğuydum. Abdullah’ı bir kardeş olarak görmeye başladım. Tabi duygularımız karşılıklıydı. O da beni kardeşi olarak görüyordu. Zamanla ailelerimiz de tanıştılar. Şimdi Abdullah ülkesine, Suriye’ye döndü. Ne zaman aklıma gelse içimde bir burukluk hissediyorum. Demek ki gerçek kardeşlik buymuş.  Arada ne kadar mesafe olursa olsun insan özlüyor, yanında olsun istiyordu.

Ara sıra internet üzerinden görüntülü görüşüyoruz, yazışıyoruz . İrtibatımızı hiç koparmadık. Biz çıkarsız bir arkadaşlık kurmuştur. Birbirimizden hiç bir menfaatimiz yoktu. Birbirimize asla yalan söylemedik, ırkımız, yaşam tarzlarımız hiçbir zaman sorun haline getirmedik. Çünkü biz onunla kardeş olmuştuk. Kardeşler nasıl her zaman birbirinin iyiliğini isterlerse biz de her zaman birbirimizin iyiliğini istedik.

Belki bir gün tekrardan buraları gezmek, dostlarını görmek en önemlisi de beni yani kardeşini görmek için buraya gelirler. Kim bilir…

Hikayemizden de anlaşılacağı gibi kardeşlik çok önemlidir. Kardeşlik değerini koruyup sıkı sıkı bu değere sarılalım. Yanımızda dostlarımız kardeşlerimiz oldukça daha mutlu olacağız.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.