Değerler Eğitimi

Isıracak İt Dişini Göstermez Kompozisyon

Isıracak İt Dişini Göstermez Kompozisyon

Isıracak İt Dişini Göstermez Kompozisyon örneği;

İnsana kötülük sadece insan dışındaki varlıklardan gelmez. Esas kötülük insandan gelir. Bazı insanlar vardır ki etrafa laf atar kavga için sebep arar durur. Hele yapacağı bir kötülük varsa bu sürekli dillendirir. Tehdit ile korku ile karşısındakini huzursuz etmek, sindirmek vardır.

Isıracak it dişini göstermez atasözü tam da bu durumu anlatmak içindir. Etrafa korku salan, yapacağı kötülüğü dillendiren insanlardan fazla korkmamak gerekir. Onlar korkak insanlardır. Zaten bir şey yapacak olsalardı konuşmak korku salmak için uğraşmazlardı. Yapacaklarını yaparlardı. Esas korkulası gereken yapacağı kötülüğü dillendirmeyen insanlardır. Bu tip sinsi insanlar eğer ki bir kötülük yapacaksa uygun zaman geldiğinde kimseye haber etmeden yapar. Isıracak İt dışını göstermez atasözünün bir benzeri de havlayan köpek ısırmazdır.

Dil ile size kötülük edeceğini söyleyen tehditlerde bulunan insanlar asla canını sıkıp sizi korkutmasın. O insanların da esas istediği bu zaten. Siz yüzünüze gülüpte arkanızdan türlü işler çeviren insanlardan korkun.

Isıracak İt Dişini Göstermez Atasözünün Anlamı

İnsan, kötü bir fiili ulu orta, herkese göstererek veya duyurarak yapmaz. Kötülük etmeye kararlı olan, bunu daha önce açığa vurmaz.

Isıracak İt Dişini Göstermez Cümle İçinde

  • Korkma o bize zarar veremez, ısıracak it dişini göstermez. Boş laf bunun kisi
  • Bir şey yapacak olsa çoktan yapardı. Isıracak it dişini göstermez.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.