Değerler Eğitimi

İnsanın Hayatta Öğrenmesi Gereken Tek Dil Tatlı Dil Kompozisyon

İnsanın Hayatta Öğrenmesi Gereken Tek Dil Tatlı Dil Kompozisyon

İnsanın Hayatta Öğrenmesi Gereken Tek Dil Tatlı Dil Kompozisyon;

Dil insanlar arasında iletişimi sağlayan vasıtadır. Tarih boyunca milletler birbirleri ile ya da başka milletlerle iletişim kurmak, anlaşmak, duygularını, düşüncelerini ifade emek için dili kullanılmıştır. Bu nedenle de Dünya tarihine baktığımızda binlerce dil olduğunu görmekteyiz.

Dünyadaki dillerin bir kısmı çok kullanılmakta, bir kısmı ise yok olmuş ya da yok olmaya yüz tutmaktadır. Her milletin kendine ait bir dili vardır. Fakat evrensel olan dil, kuşkusuz tatlı dildir. Çünkü hangi milleten,hangi renkten, hangi inançtan olursa olsun tatlı dilin olduğu yerde samimiyet, sevgi vardır. Bu ise insanı insan yapan temel değerlerimizdir. Günlük hayatımızda tatlı dilli olmanın bir çok faydasını görürüz. Mesela tatlı dilli insanlar duygu ve düşüncelerini karşı tarafa daha rahat hissettirir ve anlatır. Tatlı dilli insanlarla sohbet etmek de insanı mutlu eder. Tatlı dilli insanlar etrafına pozitif bir enerji yayarlar. Tatlı dilli insanların yanında mutlu olursunuz. Bir çok tatsız durum, anlaşmazlık temelinde tatlı dilden yoksunluk yatmaktadır. Sert bir ifade ile kurulan iletişimde insanlar problemi çözmekten ziya de problemin bir parçası olmakta, var olan sorunu daha da büyütmektedirler.

Atalarımızın da dediği gibi “tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” Güzel bir söz, bir tebessüm iletişimimizi daha da güzelleştirir. Birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlar. Her zaman güzel, tatlı dille konuşalım.

İnsanın Hayatta Öğrenmesi Gereken Tek Dil Tatlı Dil Ne Demek (insanların hayatta öğrenmesi gereken tek dil tatlı dildir sözünü açıklayınız)

Tatlı dilli olursak iletişimimiz daha iyi olur. İnsanları daha iyi anlarız. Tatlı dil evrensel bir değerdir. Güzel bir sözün açamayacağı kapı, giremeyeceği gönül yoktur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.